bannerPos

Nord-West-noteringen stadig uændret

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
29-06-2020 12:12
For femte uge i træk er Nord-West-noteringen uændret på 55 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret på 36,10 €.

 Smågrisenoteringerne er fortsat forholdsvis stabile syd fra grænsen, mens de vigtigste danske smågrisenoteringer allerede giver lidt efter. Efter forlydender stiger udbuddet på smågrisemarkedet, og det bliver efterhånden vanskeligere at afsætte frie partier. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

Specielt efterspørgslen på det tyske marked er begrænset, fordi nogle tyske slagtesvineproducenter ikke kan tømme deres stalde til tiden på grund af den midlertidige lukning af Tönnies’ største slagteri i Rheda-Wiedenbrück. Derudover falder smågrisenoteringerne statistisk set typisk i begyndelsen af andet halvår. Det er således sandsynligt, at også de tyske smågrisenoteringer vil give efter i de kommende uger.
 
På det tyske slagtesvinemarked er det p.t. vigtigst at finde ledig slagtekapacitet, så udbudspuklen således ikke bliver for stor. Ifølge den tyske interesseorganisation ISN lykkes det også i et vist omfang. På ISN’s svinebørs kunne der imidlertid ikke sælges et eneste parti slagtesvin i fredags. Det viser, at man p.t. ingen interesse har i yderligere partier af slagteklare grise i Tyskland. Det er derfor lidt overraskende, at den tyske slagtesvinenotering ikke er faldet endnu. 
 
På kødmarkedet er markedssituationen forholdsvis stabil. Prisen for hele slagtekroppen er endda steget med 2 cent i forrige slagteuge pga. det gode vejr.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge er uændret 55,00 euro. Det svarer til 447 kroner inklusiv vægtregulering.

Anden etape af massescreening bliver nu sat i gang

Sidste år blev den første del af en massescreening af grundvandet gennemført. Nu kommer den næste del, hvor grundvandet skal undersøges for cirka 100 pesticider og nedbrydningsprodukter.

Danish Crown møder kritik af klimakampagne

Forbrugerrådet Tænk og tænketanken Concito er gået Danish Crowns store reklamekampagne om det klimavenlige svinekød efter i sømmene og finder den vildledende.

Tyskland bygger hegn til Polen efter tre nye ASF-tilfælde

Brandenburg bygger et hegn ved grænsen til Polen for at afværge ASF-smittefare.

Høj aktivitet - men lave minkpriser

Årets sidste minkauktion er i fuld gang hos Kopenhagen Fur, og selv om priserne er på et lavt niveau, er der glæde over aktiviteten hos bestyrelsesformand Tage Pedersen.

Danva svarer igen på spildevandskritik: - Gammeldags tænkning

Kritikken af, at spildevand fra rensningsanlæg og overløb påvirker fjordene med store mængder organisk stof, er forfejlet, mener Danva, der er interesseorganisation for de danske drikkevands- og spildevandsselskaber.

- Vi har været naive og gået glip af rigtig mange penge

Knap 1.000 leverandører af biogas har samlet sig i en ny, landsdækkende forening. Dermed får leverandørerne et mere ligeværdigt forhold til de store energiselskaber, som de forhandler kontrakter med, mener foreningens formand Erling Christensen.
Side 1 af 1929 (38577 artikler)Prev1234567192719281929Next