bannerPos

Nord-West-noteringen stadig uændret

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
29-06-2020 12:12
For femte uge i træk er Nord-West-noteringen uændret på 55 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret på 36,10 €.

 Smågrisenoteringerne er fortsat forholdsvis stabile syd fra grænsen, mens de vigtigste danske smågrisenoteringer allerede giver lidt efter. Efter forlydender stiger udbuddet på smågrisemarkedet, og det bliver efterhånden vanskeligere at afsætte frie partier. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

Specielt efterspørgslen på det tyske marked er begrænset, fordi nogle tyske slagtesvineproducenter ikke kan tømme deres stalde til tiden på grund af den midlertidige lukning af Tönnies’ største slagteri i Rheda-Wiedenbrück. Derudover falder smågrisenoteringerne statistisk set typisk i begyndelsen af andet halvår. Det er således sandsynligt, at også de tyske smågrisenoteringer vil give efter i de kommende uger.
 
På det tyske slagtesvinemarked er det p.t. vigtigst at finde ledig slagtekapacitet, så udbudspuklen således ikke bliver for stor. Ifølge den tyske interesseorganisation ISN lykkes det også i et vist omfang. På ISN’s svinebørs kunne der imidlertid ikke sælges et eneste parti slagtesvin i fredags. Det viser, at man p.t. ingen interesse har i yderligere partier af slagteklare grise i Tyskland. Det er derfor lidt overraskende, at den tyske slagtesvinenotering ikke er faldet endnu. 
 
På kødmarkedet er markedssituationen forholdsvis stabil. Prisen for hele slagtekroppen er endda steget med 2 cent i forrige slagteuge pga. det gode vejr.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge er uændret 55,00 euro. Det svarer til 447 kroner inklusiv vægtregulering.

Flot aften i forsøgsmarkerne

Velas afholdt forleden Åbent Hus i forsøgsmarkerne i Nr. Søby. Her deltog godt 100 fynske planteavlere, der kunne nyde en fin sommeraften med faglige indlæg.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

To ristede i sommernatten

Dagsordenen var næsten den sædvanlige, men rammerne var ganske anderledes ved årets udskudte generalforsamling i Centrovice.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.
Side 1 af 1871 (37414 artikler)Prev1234567186918701871Next