bannerPos

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

Henning K. Andersen

Journalist
24-06-2019 12:01
For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Nord-West noteringen er i dag uændret 64,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret på 42,00 euro.
 
Der er intet nyt på smågrisemarkedet. Udbuddet stiger lidt, men kan fortsat afsættes uden større problemer. Som resultat heraf er stort set alle europæiske smågrisenoteringer uændret. Da der heller ikke er nogen impulser i sigte på slagtesvinemarkedet, forventer de fleste markedsinteressenter stabile smågrisepriser i den nærmeste fremtid. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedsorientering.
 
Det tyske slagtesvinemarked har stabiliseret sig, og alle slagterier accepterer nu den nuværende tyske slagtesvinenotering. Da vejrudsigten lover godt vejr for de kommende dage, kan der forventes en stigende efterspørgsel efter grillprodukter. På den anden side starter ferietiden i nogle tyske delstater i næste uge, hvilket vil reducere efterspørgslen. Alt i alt regner de fleste markedsinteressenter for tiden derfor med stabile slagtesvinenoteringer.
 
I mellemtiden udbreder afrikansk svinepest sig i Asien. I sidste uge rapporterede myndighederne, at ASF er kommet til Laos. Det, der vækker bekymringer, er specielt, at ASF således er på vej til Thailand. Infektionsområdet i Laos ligger kun 70 km fra grænsen til Thailand. Allerede i april måned blev der rapporteret om de første tilfælde af afrikansk svinepest i Cambodia, som ligger sydøst fra Thailand. I Vietnam, østligt for Laos og Cambodia, er der allerede blevet aflivet ca. 2,6 mio. grise pga. ASF.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).
 

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next