bannerPos

Nord-West-noteringen stiger igen-igen

Mandag steg Nord-West-noteringen med én euro til 61 euro, mens noteringen for 8-kilos grise steg med 70 eurocent til 40,10 euro.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
18-11-2019 12:32
Som ventet steg Nord-West-noteringen med en euro til 61 euro denne mandag. Det forventes, at den stiger til 63 euro i næste uge.
De stigende slagtesvinenoteringer både i Tyskland og Danmark sørger for medvind på smågrisemarkedet. Selvom der forventes, at slagtesvinenoteringerne måske giver lidt efter i de kommende to måneder, afspejler den nuværende prisudvikling den enorme optimisme i markedet. Derfor stiger Nord-West-noteringen med én euro til 61 euro, mens noteringen for 8-kilos grise stiger med 70 eurocent til 40,10 euro. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedsorientering. 
 
Det nye udbrud af ASF i Polen, kun 85 km fra den tyske grænse, viser imidlertid, at hele opsvinget bevæger sig på tynd is. Uden tvivl vil et udbrud af ASF i Tyskland føre til et markant prisfald i hele Europa. Hvor meget priserne vil falde er imidlertid afhængigt af, hvor i Tyskland ASF udbryder. Er det bare i grænseområdet til Polen, hvor området måske kan indhegnes? Eller springer ASF til Tysklands kerneområde for svineproduktion i Nordvesttyskland? 
 
Derudover er det ikke afklaret, hvordan eksportmarkederne vil reagere. Vil man lukke for alt eksport, som man tidligere har gjort med andre lande? Eller mangler man så meget svinekød, at man alligevel accepterer svinekød fra Tyskland under bestemte betingelser? Ifølge tyske kilder har Kineserne underskrevet en hensigtserklæring om, at man vil inddele Tyskland i forskellige regioner og kun spærre de tilsvarende regioner, hvis ASF kommer til Tyskland. Men indtil nu er det åbenbart kun en hensigtserklæring.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med yderligere 2 euro til 63,00 euro. Det svarer til 507 kroner inklusiv vægtregulering.

Høst af Canola skuffer mere end forventet

Den canadiske høst af rapsfrø, også kaldet Canola, er ved at være overstået og det tyder på, at høsten kommer til at skuffe mere end forventet. Våde vejrforhold har således resulteret i den dårligste canadiske rapsproduktion i fire år.

Lån til bæredygtige investeringer kan blive billigere end de traditionelle

Adm. direktør i DLR, Jens Kr. A. Møller, spår, at »brune« lån over tid vil blive væsentligt dyrere end lån til bæredygtige investeringer.

Fortsat stigende traktorsalg

Der er dødt løb i toppen af traktorstatistikken og december måned bliver afgørende for, hvem der løber med førstepladsen som årets mest solgte traktor.

Amerikansk medie fremhæver Danmark som antibiotika-foregangsland

Danske svineproducenter viser, at man kan gøre det på en bedre måde end i USA, når det kommer til antibiotika, lyder det i stor artikel i New York Times. Artiklen har været undervejs i over et år, fortæller Søren Søndergaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F med roser til aftale om ny klimalov

L&F glæder sig over, at der ikke er fastsat specifikke reduktionsmål for landbruget og andre sektorer i aftale omkring ny klimalov.

Grotesk efterafgrødesag bliver taget op på samråd

Sagen om landmænd, der med efterafgrøder skal kompensere for en produktion af fisk, der aldrig har fundet sted, bliver del af samråd med fødevareministeren i denne uge.
Side 1 af 1717 (34337 artikler)Prev1234567171517161717Next