bannerPos

Svinenoter: Tjen 10 kroner ekstra pr. slagtesvin

15-06-2019 12:38

- DC øger øvre vægtgrænse med to kilo fra på mandag til 97,9 kilo. Så du skal ikke tage alt for mange svin med i denne uge.

Sådan lyder anbefalingen fra svinebrugskonsulent Niels Hegelund, LMO, i den seneste udgave af nyhedsbrevet »Trynekontakten«.

- Hvis du kan udnytte denne mulighed, så ligger der cirka ekstra 10 kroner i dækningsbidrag pr. gris med nuværende prisniveau.

Der flyttes ikke på nedre vægtgrænse, så vægtmasken udvides altså med to kilo til nu i alt 27,9 kilo. Og dermed får DC samme bredde på vægtmasken som Tican. Ticans hedder bare 72-99,9 kilo.

- Nogle producenter har aftale om levering med et fast ugeinterval. Der vil alle grisene ikke kunne løftes med to kilo. Men de første 3-4 leverancer kan godt flyttes op, og så bliver sidste leverance bare slagtet ved samme vægt, som de plejer, påpeger Niels Hegelund.

Seges søger testlandmænd

Seges skal til at udvikle et nyt budgetprogram, der gør det nemmere for dig at lave dit budget selv. Men vi har brug for hjælp, så vi er sikre på, at vi udvikler netop det program, I landmænd har brug for.

Derfor søger vi testlandmænd, der har erfaring med selv at lave budget – i for eksempel Ø90 eller Excel.

Som testlandmand er du med til at udvikle det nye program. Og du hjælper ved at fortælle: Hvad der er vigtigt, når du laver budget, hvilke muligheder du savner i dag, og hvad du synes om den prototype, Seges får udviklet.

Udviklingsforløbet løber fra august til oktober 2019, hvor Seges vil besøge dig på din bedrift ved 1-2 møder af 1-1½ times varighed.

Lyder det som noget for dig? Så send en mail til Jan Erik Bottke på jebo@seges.dk senest 2. juli.

Styr staldtemperaturen i sommervarmen

Sommertiden er ved at være over os, og det resulterer i varme stalde, hvor ventilationen har problemer med at holde temperaturen i stalden nede.

- Ventilationen skal som en tommelfingerregel holde temperaturen på maksimum tre grader over udetemperaturen. Kan ventilationen ikke opretholde dette, er det en god idé at tjekke isoleringen på loftet, hvis man har diffus ventilering, for se om denne er stoppet til med støv, hvilket kan resultere i, at luftcirkulationen er meget sænket. Hvis dette er tilfældet, kan det være en idé at få fjernet de øverste lag isolering for at få en bedre luftcirkulation. Sådan lyder anbefalingen fra Ø-Vet i deres seneste nyhedsbrev.

Dyrlægerne råder desuden til, at man får vasket oppe i ventilationsskorstenene, da den turbulens, som kan forårsages af fastsiddende skidt, kan sænke ventilationskapaciteten med 20 procent. Det er desuden vigtigt at få vasket vægventilerne, da beskidte vægventiler også kan bidrage til en sænket ventilationskapacitet.

- Temperaturen i besætningen kan også reguleres ved hjælp af overbrusning, og anbefalingerne er, at man sætter overbrusningen til at køre i minimum to minutter hver halve time, når temperaturen i stalden er over 22 grader. For at få optimal, fungerende overbrusning er det vigtigt at få afkalket ventilerne mellem hvert hold, lyder det fra Ø-Vet.

Kontrol af flytninger og registreringer

Fødevarestyrelsen foretager kontrol af danske svinebesætninger, hvor de lige nu har fokus på svineflytninger og registreret data i CHR.

Hvis der er uoverensstemmelse imellem registrerede flytninger og data i CHR, vil ejeren af besætningen automatisk få et brev i E-boks. Det er nyt, at brevet kommer her. Seges Svineproduktion opfordrer derfor til, at du løbende tjekker din virksomheds E-boks for meddelelser.

Afhængig af tilbagemeldingen fra dig gives enten en indskærpelse/et påbud, eller sagen afsluttet på baggrund af besætningsejers forklaring og eventuelle rettelser i databasen.

Bliver der givet en indskærpelse/påbud, vil besætningsejer skulle betale for den efterfølgende administrative kontrol efter fødevarestyrelsens gældende takst.

Læs mere om kontrollen på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.

Ny modtageplads i Høng

DLF Raps laver ny modtageplads samt lager nær Høng på Vestsjælland.

- Det er saftsuseme noget svineri

Hos Bæredygtigt Landbrug mener man, at det er en klokkeklar politisk beslutning at droppe år 1900 som referenceår i vandplanerne.
Side 1 af 1850 (36992 artikler)Prev1234567184818491850Next