bannerPos

Svinenoter: Tjen 10 kroner ekstra pr. slagtesvin

Redaktionen

15-06-2019 12:38

- DC øger øvre vægtgrænse med to kilo fra på mandag til 97,9 kilo. Så du skal ikke tage alt for mange svin med i denne uge.

Sådan lyder anbefalingen fra svinebrugskonsulent Niels Hegelund, LMO, i den seneste udgave af nyhedsbrevet »Trynekontakten«.

- Hvis du kan udnytte denne mulighed, så ligger der cirka ekstra 10 kroner i dækningsbidrag pr. gris med nuværende prisniveau.

Der flyttes ikke på nedre vægtgrænse, så vægtmasken udvides altså med to kilo til nu i alt 27,9 kilo. Og dermed får DC samme bredde på vægtmasken som Tican. Ticans hedder bare 72-99,9 kilo.

- Nogle producenter har aftale om levering med et fast ugeinterval. Der vil alle grisene ikke kunne løftes med to kilo. Men de første 3-4 leverancer kan godt flyttes op, og så bliver sidste leverance bare slagtet ved samme vægt, som de plejer, påpeger Niels Hegelund.

Seges søger testlandmænd

Seges skal til at udvikle et nyt budgetprogram, der gør det nemmere for dig at lave dit budget selv. Men vi har brug for hjælp, så vi er sikre på, at vi udvikler netop det program, I landmænd har brug for.

Derfor søger vi testlandmænd, der har erfaring med selv at lave budget – i for eksempel Ø90 eller Excel.

Som testlandmand er du med til at udvikle det nye program. Og du hjælper ved at fortælle: Hvad der er vigtigt, når du laver budget, hvilke muligheder du savner i dag, og hvad du synes om den prototype, Seges får udviklet.

Udviklingsforløbet løber fra august til oktober 2019, hvor Seges vil besøge dig på din bedrift ved 1-2 møder af 1-1½ times varighed.

Lyder det som noget for dig? Så send en mail til Jan Erik Bottke på jebo@seges.dk senest 2. juli.

Styr staldtemperaturen i sommervarmen

Sommertiden er ved at være over os, og det resulterer i varme stalde, hvor ventilationen har problemer med at holde temperaturen i stalden nede.

- Ventilationen skal som en tommelfingerregel holde temperaturen på maksimum tre grader over udetemperaturen. Kan ventilationen ikke opretholde dette, er det en god idé at tjekke isoleringen på loftet, hvis man har diffus ventilering, for se om denne er stoppet til med støv, hvilket kan resultere i, at luftcirkulationen er meget sænket. Hvis dette er tilfældet, kan det være en idé at få fjernet de øverste lag isolering for at få en bedre luftcirkulation. Sådan lyder anbefalingen fra Ø-Vet i deres seneste nyhedsbrev.

Dyrlægerne råder desuden til, at man får vasket oppe i ventilationsskorstenene, da den turbulens, som kan forårsages af fastsiddende skidt, kan sænke ventilationskapaciteten med 20 procent. Det er desuden vigtigt at få vasket vægventilerne, da beskidte vægventiler også kan bidrage til en sænket ventilationskapacitet.

- Temperaturen i besætningen kan også reguleres ved hjælp af overbrusning, og anbefalingerne er, at man sætter overbrusningen til at køre i minimum to minutter hver halve time, når temperaturen i stalden er over 22 grader. For at få optimal, fungerende overbrusning er det vigtigt at få afkalket ventilerne mellem hvert hold, lyder det fra Ø-Vet.

Kontrol af flytninger og registreringer

Fødevarestyrelsen foretager kontrol af danske svinebesætninger, hvor de lige nu har fokus på svineflytninger og registreret data i CHR.

Hvis der er uoverensstemmelse imellem registrerede flytninger og data i CHR, vil ejeren af besætningen automatisk få et brev i E-boks. Det er nyt, at brevet kommer her. Seges Svineproduktion opfordrer derfor til, at du løbende tjekker din virksomheds E-boks for meddelelser.

Afhængig af tilbagemeldingen fra dig gives enten en indskærpelse/et påbud, eller sagen afsluttet på baggrund af besætningsejers forklaring og eventuelle rettelser i databasen.

Bliver der givet en indskærpelse/påbud, vil besætningsejer skulle betale for den efterfølgende administrative kontrol efter fødevarestyrelsens gældende takst.

Læs mere om kontrollen på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next