bannerPos

Svinenoteringen ryger op med 40 øre

Noteringen for slagtesvin er steget med tre kroner pr. kilo set over de seneste syv måneder.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
07-11-2019 14:11
I næste uge stiger noteringen for slagtesvin med 40 øre til 13,60 kroner, og der bliver den stående i den kommende måned. Det oplyser Danish Crown.

Den store efterspørgsel efter svinekød fra Asien får nu Danish Crown til at sætte noteringen for svinekød op med 40 øre til 13,60, og der bliver noteringen i den kommende måned.

- Transporttiden til Kina betyder, at de sidste containere skal afsted fra Europa midt i december for at nå frem til Kina, inden de fejrer deres nytår i slutningen af januar. Samtidig topper den europæiske julehandel præcis på samme tidspunkt i december, og derfor har der været rift om alle de varer, vi har til rådighed de kommende fire uger. Derfor ved vi faktisk også, hvad vi får for vores varer, og så kan vi lige så godt melde noteringen ud, siger Søren F. Eriksen, der er CEO for Danish Crown Pork. 

Når der er kinesisk nytår, holder mange kinesere fri i en uge. I den periode løftes forbruget af grisekød i næsten samme omfang, som det gør omkring jul i Europa. I 2020 falder det kinesiske nytår tidligt og helt præcist den 25. januar. Året efter sker fejringen først den 12. februar, så der vil det fortsat være muligt at laste varer til Kina hen over jul og nytår i Europa.

- På sin vis er det lidt uheldigt i et år, hvor vi både har stor efterspørgsel og gode priser, at vi ikke har et par uger ekstra til at pakke varer, der kan nå frem inden det kinesiske nytår. Det kan vi ikke lave om på, men det giver os nogle logistikmæssige udfordringer de kommende uger, hvor vi bare skal have alt til at klappe i hele kæden, for at kunderne får de varer, de har bestilt, siger Søren F. Eriksen.

Sænker vægtgrænser

I næste uge sænkes vægtgrænserne i afregningsmasken med tre kilo og i uge 49, der begynder mandag den 2. december, går grænserne yderligere tre kilo ned. Sænkningen af vægtgrænserne sker for at begrænse antallet af udsatte grise efter nytår.

- Det er vigtigt, vi får fremrykket så mange grise som muligt før jul. Priserne på ferske varer går betydeligt ned i Europa de to uger, hvor mange forædlingsfabrikker holder juleferie, og selv om vi har en stor kapacitet, så kan vi ikke pakke vores fulde produktion til indfrysning og eksport ud af Europa. Samtidig ved vi, at efterspørgslen i Europa altid falder i ugerne efter nytår, så fremrykningen giver på alle måder mening, forklarer Søren F. Eriksen.

 

 

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next