Svinenoteringen ryger op med 40 øre

I næste uge stiger noteringen for slagtesvin med 40 øre til 13,60 kroner, og der bliver den stående i den kommende måned. Det oplyser Danish Crown.

Den store efterspørgsel efter svinekød fra Asien får nu Danish Crown til at sætte noteringen for svinekød op med 40 øre til 13,60, og der bliver noteringen i den kommende måned.

- Transporttiden til Kina betyder, at de sidste containere skal afsted fra Europa midt i december for at nå frem til Kina, inden de fejrer deres nytår i slutningen af januar. Samtidig topper den europæiske julehandel præcis på samme tidspunkt i december, og derfor har der været rift om alle de varer, vi har til rådighed de kommende fire uger. Derfor ved vi faktisk også, hvad vi får for vores varer, og så kan vi lige så godt melde noteringen ud, siger Søren F. Eriksen, der er CEO for Danish Crown Pork. 

Når der er kinesisk nytår, holder mange kinesere fri i en uge. I den periode løftes forbruget af grisekød i næsten samme omfang, som det gør omkring jul i Europa. I 2020 falder det kinesiske nytår tidligt og helt præcist den 25. januar. Året efter sker fejringen først den 12. februar, så der vil det fortsat være muligt at laste varer til Kina hen over jul og nytår i Europa.

- På sin vis er det lidt uheldigt i et år, hvor vi både har stor efterspørgsel og gode priser, at vi ikke har et par uger ekstra til at pakke varer, der kan nå frem inden det kinesiske nytår. Det kan vi ikke lave om på, men det giver os nogle logistikmæssige udfordringer de kommende uger, hvor vi bare skal have alt til at klappe i hele kæden, for at kunderne får de varer, de har bestilt, siger Søren F. Eriksen.

Sænker vægtgrænser

I næste uge sænkes vægtgrænserne i afregningsmasken med tre kilo og i uge 49, der begynder mandag den 2. december, går grænserne yderligere tre kilo ned. Sænkningen af vægtgrænserne sker for at begrænse antallet af udsatte grise efter nytår.

- Det er vigtigt, vi får fremrykket så mange grise som muligt før jul. Priserne på ferske varer går betydeligt ned i Europa de to uger, hvor mange forædlingsfabrikker holder juleferie, og selv om vi har en stor kapacitet, så kan vi ikke pakke vores fulde produktion til indfrysning og eksport ud af Europa. Samtidig ved vi, at efterspørgslen i Europa altid falder i ugerne efter nytår, så fremrykningen giver på alle måder mening, forklarer Søren F. Eriksen.

 

 

Læs også