bannerPos

Svineproducenter: Bak Danish Crown op

Formanden for Landsforeningen af Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, opfordrer alle svineproducenter til »i videst muligt omfang at støtte op om vores slagteri for at få fyldt slagtelinjerne ud«.
29-06-2019 14:43

Formanden for Landsforeningen af Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, siger i en kommentar:

- Når det går Danish Crown godt, går det alle danske svineproducenter godt, og derfor er er det en meget beklagelig og bekymrende udvikling, vi ser i vores store andelsslagteri.

- Som vi har forklaret flere gange, så skyldes det hele, at Danish Crown nu i flere år ikke har formået at betale en pris for grisene, der kan konkurrere med den pris, man kan få for grisene lige syd for den danske grænse.

- Og blot fordi Danish Crown har hævet prisen den seneste tid, så skaffer det ingen grise »over night«. Grisene er for længst kørt syd på, fordi Danish Crown i alt for lang tid ikke har kunnet tilbyde de danske slagtesvineproducenter en konkurrencedygtig pris.

Støt op

Kim Heiselberg understreger, at de danske svineproducenter har en fælles sag med de danske slagterimedarbejdere om at få Danish Crowns ledelse til at gå i maskinrummet for at få supertankeren til at flyde bedre, idet vil være gavn for alle, der dagligt kæmper for at få lov til at leve af den danske gris.

- Derfor opfordrer vi også alle svineproducenter til i videst muligt omfang at støtte op om vores slagteri for at få fyldt slagtelinjerne ud. Det er ikke blot til gavn for slagteriet, men i sidste ende til gavn for både svineproducenter og slagteriarbejdere, siger Kim Heiselberg.

mip

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?

Nye MF-traktorer

Massey Ferguson har netop lanceret tre nye traktorer i 4700 M-serien, der spænder fra 82 til 100 hk og leveres med Dyna-2-transmission med standard-Powershuttle.

Kvæg-program med inspiration fra fitness

Syddansk Kvæg har sammen med landbrugsrådgivere fra SLF og LRS skabt et træningsforløb, der ifølge dem øger indtjening og overblik i kvægstalden. Ideen til Cash Cow blev skabt efter et fitnesscenter-forløb.

Ny marketing-manager og ny distriktschef hos Case IH

Efter lidt omrokeringer hos Case IH er der nu styr på holdet, som har ansvar for Norden & Baltikum.

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.
Side 1 af 1851 (37002 artikler)Prev1234567184918501851Next