bannerPos

Svineproducenter: Bak Danish Crown op

Formanden for Landsforeningen af Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, opfordrer alle svineproducenter til »i videst muligt omfang at støtte op om vores slagteri for at få fyldt slagtelinjerne ud«.

Redaktionen

29-06-2019 14:43

Formanden for Landsforeningen af Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, siger i en kommentar:

- Når det går Danish Crown godt, går det alle danske svineproducenter godt, og derfor er er det en meget beklagelig og bekymrende udvikling, vi ser i vores store andelsslagteri.

- Som vi har forklaret flere gange, så skyldes det hele, at Danish Crown nu i flere år ikke har formået at betale en pris for grisene, der kan konkurrere med den pris, man kan få for grisene lige syd for den danske grænse.

- Og blot fordi Danish Crown har hævet prisen den seneste tid, så skaffer det ingen grise »over night«. Grisene er for længst kørt syd på, fordi Danish Crown i alt for lang tid ikke har kunnet tilbyde de danske slagtesvineproducenter en konkurrencedygtig pris.

Støt op

Kim Heiselberg understreger, at de danske svineproducenter har en fælles sag med de danske slagterimedarbejdere om at få Danish Crowns ledelse til at gå i maskinrummet for at få supertankeren til at flyde bedre, idet vil være gavn for alle, der dagligt kæmper for at få lov til at leve af den danske gris.

- Derfor opfordrer vi også alle svineproducenter til i videst muligt omfang at støtte op om vores slagteri for at få fyldt slagtelinjerne ud. Det er ikke blot til gavn for slagteriet, men i sidste ende til gavn for både svineproducenter og slagteriarbejdere, siger Kim Heiselberg.

mip

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.

Arlas ikoniske mælkekasser skifter farve til sort

Arla lancerer nu mere klimavenlige mælkekasser. Det betyder farvel til de grønne mælkekasser.

Kender du papirtypen?

Både jeg og mine gode kolleger her i Seges og DLBR vil rigtig gerne hjælpe »papirtype-landmanden« ved at gøre hans livs meget lettere, skriver Morten Langgaard.

Danmark vil vise verden hvordan man investerer grønt

Regeringen vil stille sig i spidsen for arbejdet med at tiltrække flere private investeringer til grøn energi på globalt plan. Investeringsbehovet er enormt, og der skal kanaliseres langt flere midler fra private investorer, hvis den grønne omstilling skal lykkes i tide.

Hvor går spildevandet hen, når det går ud?

Rigtig meget spildevand renses ikke, selvom vi betaler for det. Det går ud over miljøet, mener skribenten.

Ny jordfordelingsfond er startskuddet til noget større

Partierne bag Tørkepakken fra sidste år er blevet enige om, hvordan den multifunktionelle jordfordelingsfond på 150 millioner kroner, som de her aftalte, skal se ud og fungere i praksis.
Side 1 af 1637 (32728 artikler)Prev1234567163516361637Next