bannerPos

Usikkert med eksport til Kina

- Det går hurtigt, men det er usikkert, sagde Jais Valeur om eksport af dansk svinekød til Kina.

Redaktionen

21-08-2019 18:34

Direktøren for Danish Crown, Jais Valeur, er ikke udelukkende positiv, selvom priserne på svinekød i den seneste tid er steget markant. Væksten i Kina er positiv, men samtidig usikker, siger han i følge FødevareWatch med henvisning til Landbrugsavisen.

Jais Valeur glæder sig over, at den danske slagterikoncerns salg i Kina er vokset med 40 procent i år. Men på et møde i Vestjysk Landboforening udtrykte han, at forretningen i Kina fortsat præges af en grad af usikkerhed.

- I England har de udtrykket »skating on thin ice«. Det går hurtigt, men det er usikkert. Men lad os nyde det, selv om det ser usikkert ud, sagde han ifølge mediet.

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.
Side 1 af 1636 (32717 artikler)Prev1234567163416351636Next