Vildsvinehegn farligt for rådyr

Det skulle holde vildsvin ude af Danmark, men gårdejere nær den dansk/tyske grænse har oplevet, at rådyr har siddet fast i hegnet og måttet aflives.

Mens de sidste kilometer af det stærkt omdiskuterede vildsvinehegn ved den dansk/tyske grænse bliver opført hér i efteråret, har hegnet nu vist sig at have en utilsigtet og uheldig sideeffekt.

Indtil videre har to gårdejere nær den dansk-tyske grænse har, ifølge JydskeVestkysten, på det seneste oplevet rådyr, der har været i nærkontakt med hegnet, hvor de har siddet fast. Nogle af dyrene er ikke sluppet ud af hegnet igen, mens andre har været sårede og afkræftede og måttet aflives.

Hos Naturstyrelsen har man ikke hidtil været bekendt med problemet omkring rådyr, der hænger fast i vildsvinehegnet. Men skovrider i styrelsen, Bent Rasmussen, siger til avisen, at det generelt er en problemstilling, man kender til med hegn i det åbne land.

Man har ved opsætningen af det 70 kilometer lange hegn valgt en hegn-type, der skulle minimere risikoen for, at dyr kommer til skade ved nærkontakt med hegnet.

jba

Læs også