Dyre løsninger skal sikre en holdbar stald

Hvor andre gennem byggeprocessen har sparet og valgt billigere løsninger, har Poul og Arne Overgaard gjort det modsatte. De ser det som en fremtidssikring.

Stalden rummer fire sektioner med plads til omkring 500 grise i hver sektion – 20 i hver sti. Der er 3-fasefodring og foder ad libitum.

Der hersker en hyggelig stemning i slagtesvinestalden ved Poul og Arne Overgaard – far og søn. Et barmarksprojekt på 2.100 kvadratmeter, som vises frem i Thisted på fredag den 9. februar til et åben stald-arrangement.En håndværker kommer gående med en stige, en anden med et langt bræt i strid vestenvind uden for stalden.- Hvor mange skal jeg lave frokost til i dag, spørger mor Tove, inden hun kører hjem til ejendommen, hende og Poul har ejet i 45 år. Først med malkekvæg og siden med slagtesvin. Der produceres 6.000 slagtesvin om året, mens den nye stald, som indtages af grise ugen efter åben stald, skal producere 9.500 grise om året.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også