bannerPos

LandboNord: Fortsat store prisforskelle på fodertilbud

Fagchef for Foder i LandboNord, Peter Jakobsen og svinerådgiver Caroline Kold Simonsen opfordrer til, at man får det kølige overblik, ved at sende foderhandlerne i licitation, inden der handles.
21-07-2020 09:37

Igen i år melder LandboNords fodereksperter om store forskelle på de tilbud, du som landmand kan få på foder i øjeblikket. Derfor opfordrer de til, at det kølige overblik bevares, ved at sende foderhandlerne i licitation, inden der handles.

Fagchef for Foder i LandboNord, Peter Jakobsen, er ikke i tvivl om hvad hans råd, til de landmænd der skal ud på fodermarkedet i øjeblikket, er.

- Jeg ser overraskende store udsving på foderpriserne mellem firmaerne, og der er mange penge at spare for svineproducenterne ved at vælge den rigtige foderleverandør. Konkurrencen mellem foderproducenterne ser igen i år ud til at være stor, og det skal man som køber benytte sig af, siger Peter Jakobsen.

Han følger løbende priserne sammen med svinerådgiver Caroline Kold Simonsen, og med høsten lige rundt om hjørnet, nærmer højsæson for foderhandler sig også.

- Handlerne danner jo fundamentet for det kommende års indtjening, så en foderhandel bør være alt andet end en lotteriseddel, hvor du er tvunget til at tage en hurtig beslutning baseret på et godt tilbud – eller en handel baseret på hvem du plejer at handle med, siger Caroline Kold Simonsen.

Hundrede tusinde kroner til forskel

Markedet for foderindkøb er hele tiden i bevægelse, og LandboNords SvineRådgivning følger udviklingen og sender foderhandler i licitation for landmænd, der vil sikre sig den bedste handel, hvor der ofte er hundrede tusinde kroner til forskel.

Derfor er det også muligt at komme i kontakt med eksperterne i de næste uger – på trods af sommerferie.

- Når der skal indkøbes foder, er det vigtig at vi får lavet en beskrivelse af kravene til blandingerne, således blandingerne til ny fodersæson skaber den bedste produktivitet i besætningen. Det er ikke ualmindeligt, at du bliver tilbudt en færdig blanding, som når du fodrer med den, gør mere skade end gavn i besætningen, siger Peter Jakobsen.

Derfor er anbefalingen fra LandboNord at man kontakter sin foderrådgiver og høre om mulighederne for at sende foderhandler i licitation.

cab

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next