Udgiver film om vildsvinekød og trikiner

Den svenske regering ønsker at øge mængden af vildsvinekød, der spises. Det har nu fået det svenske veterinærinstitut SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt) til at udgive en informationsfilm om fødevaresikkerhed rettet mod vildsvinejægere, skriver JordbruksAktuellt.

Formålet er at øge forståelsen og kendskabet til hygiejne og vigtigheden af at teste for trikiner, der er parasitter, som kan smitte via kød.

Senest, nogen blev ramt af trikiner fra svenske vildsvin, var for over 20 år siden. Risikoen findes dog stadig, og for at forbrugerne skal føle sig trygge og have lyst til at spise vildsvinekød, er det vigtigt, at hvert vildsvin, der skal blive til mad, testes, lyder opfordringen fra SVA ifølge det svenske medie.

I dag må de svenske jægere ikke sælge vildsvinekød til forbrugere, men SVA skriver i en pressemeddelelse, at det sandsynligvis vil blive tilladt.

Læs også