Se specialmaskiner i deres rette element

WekoAgros »Kartoffel Demo Tur 2021« indtager Jylland i de næste uger. Her er der primært fokus på kartoffelmaskiner og det brede jordbearbejdningsprogram fra Horsch.

På demodagene præsenteres to stk. AVR Spirit 9200. Fotos: Arne Gejl Sammen med kartoffelgrejet demonstreres diverse Horsch-redskaber til jordbearbejdning og såning.

I de kommende uger ruller WekoAgros »Kartoffel Demo Tur 2021« gennem Jylland.

Det betyder, at man får mulighed for at opleve store dele af maskinimportørens brede maskinprogram i sit rette element – nemlig under aktuelle forhold i marken og på arbejde i vidt forskellige jordtyper.

Maskinerne vil således blive demonstreret i marken i sønderjyske Vojens og Gram, i vestjyske Tarm og i midtjyske Bording. Der sluttes af i Støvring i Himmerland og Dronninglund i det østlige Vendsyssel.

- Vi giver den gas, konstaterer produktspecialist på Horsch, Arne Gejl, fra WekoAgro.

Første gang med egen stor-demo

Arne Gejl forklarer, at det er første gang, at man hos WekoAgro laver en maskindemonstration på så mange forskellige lokationer rundt om i Jylland, som tilfældet er i år.

Og han glæder sig til at kombinere firmaets kartoffelmaskiner med Horsch-jordbearbejdningsmaskiner.

- Forholdene her om efteråret kan være en udfordring. Lige nu har vi udsigt til en del regn. Så maskinerne får virkelig mulighed for at blive testet og demonstreret under realistiske forhold, pointerer Arne Gejl.

- Maskinerne kommer ud i deres rette element. Det er vigtigt, understreger produktspecialisten.

Det skal dog tilføjes, at bliver vejret for slemt, så kan tur-programmet blive ændret undervejs, ligesom der kan blive tilføjet demo-dage til programmet.

Et godt sædskifte

Arne Gejl minder om, at selvom han primært har sit fokus på Horsch-grejet, så er det vigtigt at huske på, at kartofler kan være et vigtigt værktøj for en planteavler.

- Kartofler hører med til det gode sædskifte. Absolut. Og der gør kartoflerne, fordi de sanerer jorden. Og vi oplever derfor altid en god kornafgrøde efter kartofler, pointerer Arne Gejl.

Foruden Horsch-maskiner til såning og jordbearbejdning, fremvises blandt andet kartoffelmaskiner fra AVR. Det belgiske firma leverer ifølge importøren robuste, sikre og højkapacitets kartoffeloptagere, som er i stand til at levere kartofler af fremragende kvalitet.

- AVR leverer high-end maskiner med så lave totalomkostninger som muligt. Kvalitet, kapacitet og service er nøgleordene. AVR er specialist inden for optagning af kartofler, ligesom firmaet også har specialiseret sig i jordbearbejdning før og efter lægning af kartofler.

Gang i grillen

WekoAgro kan naturligvis ikke garantere godt vejr. Men man forsikrer, at der bliver tændt op i grillen.

- Vi sørger også for noget at skylle ned med, lyder det fra demo-arrangøren.

Disse maskiner bliver fremvist:

Dem kan du se

AVR 9200 CR, kartofler AVR 9200 VW, kartofler Vegniek-toptrækker + Rafale-aftopper, kartofler Horsch, jordbearbejdning og såteknik Uniplus, i udstilling

Annaburger, vogn

Her kører »Kartoffel Demo Tur 2021«

UGE 40

Tirsdag, den 5. oktober Hos Karl Heiselberg Gelsåvej 64, 6500 Vojens Kl. 10–15

Torsdag, den 7. oktober Hos Ivan Sandberg Brogårdvej 3, 6510 Gram Kl. 10–15

UGE 41

Mandag, den 11. oktober Hos Martin Søndergård Jensen Nedergårdsvej 2, 6880 Tarm Kl. 10–15

Onsdag, den 13. oktober

Hos Dannie Feldbak Klochsvej, 7441 Bording Kl. 10–15

Fredag, den 15. oktober Hos Mølgaard Agro Hjortholmvej 53, 9530 Støvring Kl. 10–15

Uge 43

Tirsdag, den 26. oktober

Hos Brian Sørensen Vester Thorupvej 19, 9330 Dronninglund Kl. 10–15

Læs også