Interessen for at blive selvforsynende med elektricitet eksploderer

Med elpriser på himmelflugt er interessen for de alternative energikilder eksploderet, hvilket man blandt andet oplever hos vindmølleproducenten Viking Wind.

I slutningen af august nåede elpriserne i flere omgange nye rekordniveauer. Og det skyldtes flere uheldige faktorer. 

Den aktuelle gaskonflikt med Rusland, som følge af krigen i Ukraine har blandt andet betydning for gasprisen, som derfor er skudt i vejret. Med gas som en pludselig knap ressource, var det med til at presse priserne i vejret, hvilket har ramt de mange kraftværker, der bruger naturgas til at producere el til deres kunder. 

Med elektricitet som en uundværlig ressource i danskernes dagligdag, har den eksplosive stigning på en kilowatt-time, fået danskerne til at vende blikket mod alternative energikilder, såsom vindenergi og solenergi i bestræbelsen på at blive selvforsynende og fri for de traditionelle energikilder, og den usikkerhed der er forbundet med at være afhængig af sådanne. 

Den stigende interesse mærker man da også hos Viking Wind ApS, som er en dansk producent af husstandsvindmøller. 

- I de sidste seks måneder har vi oplevet en forøget forespørgsel på et ellers stagnerende dansk marked, så vi har ansat en salgskonsulent til at varetage de mange forespørgsler fra danskerne, udtaler direktør Ulrich Høgenhaven.

Forrygende travlt

Klaus Holt, som for nyligt er ansat som salgskonsulent på det danske marked hos Viking Wind, siger, at han har forrygende travlt for øjeblikket.  

- Jeg bliver kontaktet dagligt af interesserede kunder med et højt elforbrug. Alle disse henvendelser er ved at være så langt i processen, at vi forventer at kunne stille de første møller op inden nytår, siger han.
 
- Og der er mange penge sparet, hvis man har et stort energiforbrug. Des større egetforbrug man har, des hurtigere har møllen tjent sig selv hjem, lyder det fra Klaus Holt.
 
Det er flere og flere også blevet opmærksomme på i lyset af de rekordhøje energipriser, så både private, landmænd samt virksomheder med store udgifter til energi kan se, at det at investere i en husstandsvindmølle på sigt er en både billig men også nem løsning til at minimere udgifterne til energi.

Ren win-win

En yderligere fordel ved at skifte til vindenergi, udover man bliver selvforsynende med energi og dermed uafhængig af de ugunstige konjunkturer, der hersker på energimarkedet lige nu, er, at energien der produceres, er en 100 procent grøn energikilde. 

Man kan således styrke sin grønne profil betydeligt ved et skifte til en vedvarende energikilde som vindenergi, og det har mange virksomheder og landmænd også har fået øjnene op for. 

Dette kan vise sig at være en skjult, men slet ikke ubetydelig markedsfordel i forhold til de bevidste forbrugere i 2022.

Med en grøn virksomhedsprofil i en tid med uro og store klimaproblemer i verden, kan det også kun ses som en stor fordel på den lange bane at være selvforsynende med grøn energi – i forhold til konkurrenter der måske stadig er afhængig af traditionelle energikilder. 

Desuden vil det være med til at sætte fart på den grønne omstilling, hvor Danmark ønsker at have reduceret CO2-forbruget med 70 procent i 2030. Derfor må det siges at være ren win-win at skifte til vindenergi.

Læs også