Ny MF-forhandler i det midtjyske inviterer til åbent hus

Samarbejdet mellem Hadsten Maskiner og Kalstrup Maskiner vises frem til et åbent hus-arrangement, hvor man blandt andet kan se virksomhedernes fælles forhandling, Massey Ferguson.

Fredag den 14. oktober er der åbent hus ved Hadsten Maskiner og Kalstrup Maskiner. To virksomheder, som i marts i år valgte at gå sammen og løfte opgaven om at forhandle Massey Ferguson-traktorer.

Et samarbejde, hvor Ole Eberhard, sælger og indehaver af Hadsten Maskiner, står for salget af nye og brugte maskiner, sammen med sin hustru Susanne Eberhard. Mens Peter og Mads Kalstrup, Kalstrup Maskiner, står for service, reparationer, salg af reservedele og så videre.

- Vi er fælles om forhandlingen af Massey Ferguson. De andre mærker er Hadsten Maskiners »egne«, og som vi har specialiseret os i, men vi servicerer og reparerer alle maskiner uanset mærke, siger Mads Kalstrup og henviser til Schäffer minilæssere og Segway ATVér og UTVér, som også forhandles, og som Hadsten Maskiner selv servicerer i samarbejde med Kalstrup Maskiner.

Samarbejde giver tryghed

Det, der skal vises frem til det forestående åbent hus, er foruden de skinnende maskiner, de to virksomheders samarbejde, som er nyt for kunderne i området.

- Vi har tidligere kørt hver for sig, men vi har kendt hinanden i mange år og kan se, at vores samarbejde giver rigtig mange fordele og synergier, som gavner kunderne, fortæller Mads Kalstrup.

Det betyder, at hver gang, der bliver solgt en Massey Ferguson-traktor fra Hadsten Maskiner, så står Kalstrup Maskiner bag ved med service.

- Folk skal lære vores samarbejde at kende. At hvis de køber en traktor hos Ole, så er der også styr på servicen. Det er nyt for folk at se os på den måde. Derfor vil vi gerne gøre kunderne trygge ved, at det er et godt sted at købe sin maskine, siger Mads Kalstrup.

Erfaring betyder meget

Midtjyderne fik forhandlingen af Massey Ferguson i marts.

- Selvom vi er en ny forhandler, er Massey Ferguson ikke nyt for nogen af os, siger Mads Kalstrup, som blev udlært i 2017 og har arbejdet med Massey Ferguson lige siden.

Det samme gælder for Peter Kalstrup, som har været i branchen siden 1995, og Ole Eberhard, som har solgt maskiner i 33 år.

- Den erfaring, de tre har, betyder virkelig meget, og det er også noget af det, jeg hører fra vores kunder. Erfaringen og kendskabet til området giver en troværdighed og en tryghed. Og så selvfølgelig det med, at tingene altid er i orden, og at det, vi sælger, er maskiner, som vi kan stå inde for, og som vi brænder for, siger Susanne Eberhard.

Kunderne har savnet en forhandler

Selv føler både Hadsten Maskiner og Kalstrup Maskiner sig rigtig godt taget imod som ny Massey Ferguson forhandler i Midtjylland. 

- Der er mange, som har sagt til os, at der har været langt mellem forhandlerne, så vi kan godt mærke, at de har manglet os, forklarer Peter Kalstrup.

Det har også ført til, at otte nye Massey Ferguson-traktorer allerede er solgt fra stedet siden starten i marts.

- Det er vi rigtig godt tilfredse med. De fem af kunderne har ikke kørt Massey Ferguson tidligere, men har været kunder af Hadsten Maskiner i mange år. Og otte lige nu i et marked, hvor det er leveringen, som bremser salget, er vi godt tilfreds med, siger Ole Eberhard.

Kunder fra hele landet

Selvom kunderne primært bor i området mellem Auning og Skive, Skanderborg og Hobro, er der jævnligt kunder fra både resten af Jylland, Fyn og Sjælland samt udlandet.

- Der ryger rigtig mange brugte maskiner ud af landet, forklarer Peter Kalstrup, mens Mads Kalstrup fortsætter:

- Det handler om at kunne ramme den rigtige pris, så betyder afstanden ikke så meget.

Peter Kalstrup syner sprøjter, blandt andet på Fyn, og sommetider kører Mads Kalstrup også nord for Aalborg for at reparere traktorer.

I Kalstrup Maskiner er der Peter og Mads samt Mads’ kæreste, mens der ved Hadsten Maskiner, foruden Susanne og Ole, er en fuldtidsansat plus to på deltid.

Klar til åbent hus

Hadsten Maskiner og Kalstrup Maskiner glæder sig til at vise deres samarbejde, de røde traktorer, minilæsserne, ATV´erne og alt det forskellige udstyr til Schäffer og Segway plus et stort klargjort brugtmarked.

Der er åbent hus den 14. oktober fra 10.00-22.00. Først med rundstykker og senere biksemad.

- Vi er spændte og glæder os, siger Susanne Eberhard.

Spritny Pöttinger-forhandler

Det er så nyt, som det kan blive, at man til åbent hus ved Hadsten Maskiner og Kalstrup Maskiner ikke alene kan se deres nye forhandling af Massey Ferguson-traktorer samt Schäffer minilæsserne og Segway ATV og UTV, men nu også mærket Pöttinger. En forhandling, som kom i stand i starten af oktober.

- Pöttinger passer rigtig godt ind sammen med Massey Ferguson. Det er deres udstyr indenfor græs og jordbearbejdning, fortæller Ole Eberhard, sælger og indehaver af Hadsten Maskiner.

Han har store forventninger til Pöttinger, ikke alene i forhold til eksisterende kunder, men også nye, og i første omgang glæder Ole Eberhard sig til at vise grejet frem til åbent hus.

Læs også