LED-lys til stalde hitter

LED-lys med dæmpere kan føre til el-besparelser i stalde på op til 85 procent.

Danske husdyrproducenter er på jagt efter energibesparelser. Det mærker man blandt andet hos RN Solutions i nordjyske Støvring, hvor man har specialiseret sig i energibesparende LED-lys med lysdæmpere til stalde.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vores telefoner er simpelthen rødglødende, siger indehaver Rune Qvist Nielsen, der selv stoppede som svineproducent på Støvringegnen for otte år siden for at kaste sig fuldtids over sit belysningsfirma.

En af de store sællerter lige nu er firmaets LED-belysning til staldanlæg, som foruden stærkt el-besparende LED-lyskilder også er udstyret med lysdæmpere.

- Vores LED-løsning er mig bekendt den eneste på markedet med lysdæmper. Og kombinationen af LED-lys og dæmper giver en dobbelteffekt, fordi man i periode sagtens kan dæmpe sin staldbelysning.

- Man kan, viser vores erfaring fra praksis, spare helt op til 80-85 procent beslysnings-el på den måde i forhold til traditionel staldbelysning, forklarer Rune Qvist Nielsen.

Firedoblet lagerkapacitet

For at imødekomme den store efterspørgsel har man i år firedoblet sin lagerkapacitet. Samtidig har man et bemandet kontor i Kina, hvorfra man gennem fire fabrikker får en stor del af sine leverancer.

- Vi sælger meget lige nu. Men vi har også meget på lager og meget på vej ind fra fabrikkerne, forsikrer RN Solutions ejer.

RN Solutions har senest ansat belysningskonsulenten Jacob Michaelsen, som gennem Støvring-virksomheden har til opgave at hjælpe landmænd med at vælge den mest energibesparende og dyrevelfærdsmæssigt bedste belysning til stalde i hele landet.

RN Solutions har selv udviklet en lang række af sine produkter fra bunden, men forhandler også Phillips-produktet Once by Signify, der er blandt markedets mest kendte løsninger til fjerkræstalde. Firmaets produkter er speciallavede til at kunne holde til et hårdt miljø med både ammoniak og rengøring med højtryksrenser.

Læs også