Brovægten har fået et teknologisk løft

FL-Teknik i Hjørring er klar med et avanceret styringsprogram til sine brovægte.

Virksomheden FL-Teknik A/S har nyudviklet et styringsprogram til sine beton-brovægte.

- Dette program tilgodeser mange kundeønsker til brugervenlighed indenfor biogas, miljøaffald og landbrug, lyder det fra indehaver Frank Linnemann, der driver sin virksomhed fra Hjørring.

Det nye program anvender web-services og er forberedt for cloud-baseret dataopsamling, men er samtidigt også særdeles egnet til isoleret brug uden adgang til internet, lyder det fra brovægts-specialisten.

 

Betjenes også via smartphone

Selve adgangen til systemet sker med et RFID-kort eller en PIN-kode. Det kan forudindstilles med produkt, kunde og lokationsvalg. Adgangen kan overvåges med kamera og billeder, som også bogføres.

- Uberettiget adgang kan alarmeres med billede via e-mail, forklarer man fra firmaet.

Man kan over brovægten foretage et ubegrænset antal vejninger, der kan påbegyndes og afsluttes asynkront. Brovægten betjenes fra brovægtens touchpanel, men kan også fjern-administreres og betjenes direkte via en smartphone over brovægtens wifi-access-point.

Selve betjeningsfladen kan indstilles til flere sprog. Og man kan få en papirkvittering på sin indvejning, eller modtage en kvittering via e-mail. Systemet kan udvides med SMS-kvittering, ligesom et rekvisitionsnummer kan tilføjes kvittering.

 

Konstant backup

Brovægten udfører automatisk backup af data. Systemets WebLog-funktion er let anvendelig med udvidet mulighed for rapportgenerering i PDF-format, og der er også udvidet søgemuligheder med fritekstsøgning for eksempel.

- Der kan oprettes flere brugere af WebLog, hvis adgangen begrænses til egne data. Oveni kommer, at brovægten kan synkronisere vejedata med Mark Online fra Seges, ligesom man kan arbejde videre offline, hvis adgangen er brudt. WebLog kan synkronisere data senere, oplyser firmaet.

Data fra ældre udgaver af brovægtstyringer fra FL-Teknik kan overføres til det nye program. Og sammen med male-/blandeanlæg fra FL-Teknik kan brovægten direkte opdatere lagre.

 

Hører til et moderne landbrug

En brovægt hører til i et moderne landbrug, lyder det fra FL-Teknik. Og opgaverne til en brovægt er mange – det gælder for eksempel afgrøde- og gødningskontrol samt leveringskontrol af afgrøder og dyr.

- Placeringen af brovægten er også vigtig. En brovægt bør lægges, så den er let og naturlig at komme til. Området skal være plant, så man ikke skal trække på selve vægten ved til og frakørsel. Der skal også være afløb fra vægten, lyder det fra FL-Teknik, der tilbyder en færdig løsning, hvor man leverer en komplet brovægt – mens man som kunde sørger selv for at støbe bæresokkel/ramme og lave ramper.

- Når ramper og bæresokler er færdige, placeres vejecellerne på bæresoklen. vi kommer herefter med en kranbil og løfter elementerne på plads et efter et. Elementerne boltes sammen og vægten er klar til at blive 0-stillet og kan vejes ind med en kendt vægt, lyder det fra Hjørring-firmaet.

 

 

Læs også