bannerPos

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- De dødfødte er et tal, vi kan tage at føle på. Jeg kommer derfor ikke til at bruge andet overgangsfoder fremover med det, den her blanding kvitterer for, lyder det fra driftsleder hos Claus Clausen i Ålkær ved Vojens, Lizette Pilegaard, der har succes med Sow Well fra VA. Foto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
28-03-2020 09:12
- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

I soholdet hos Claus Clausen i Ålkær ved Vojens har man i mange år med succes brugt et overgangsfoder til søerne i drægtighedsstalden lige op til faring og fortsat i nogle dage efter faring. Det gør de stadig, men nu med et helt nyudviklet produkt fra Vestjyllands Andel, som de har afprøvet – og er fortsat med at bruge.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.

Danske Agrolab tester pesticider i Midtsverige

Heroppe i det midtsvenske kan afprøves flere pesticider og sorter end i Danmark, og under lidt barskere vinterforhold.

Landmand fik 25 procent større majsudbytte

På Toftegaard ved Brønderslev oplevede man i år 25 procent bedre udbytte i majsmarkerne end et gennemsnitsår. Det skyldes ikke mindst arbejdet med mikronæringsstoffer og biocoating, der har sikret fremspiringen i et koldt forår.
Side 1 af 1988 (39742 artikler)Prev1234567198619871988Next