bannerPos

Producerer 36 millioner æg om året

Bent Jensen købte sig ind i Lille Hejbøl i 1990. Han drev gården i et I/S sammen med den tidligere ejer i tre et halvt år, inden han overtog hele bedriften, hvor der også dengang var ægproduktion. Foto: Erik Kjærgaard Christensen

AF: ERIK KJÆRGAARD CHRISTENSEN

15-02-2020 08:00
Udover ægproduktion og opdræt af æglæggere produceres der også smågrise på Lille Hejbøl. Hertil kommer et markbrug på knap 300 hektar med korndyrkning.

Bent Jensen er 61 år og købte sig ind i Lille Hejbøl i 1990. Han drev gården i et I/S sammen med den tidligere ejer i tre et halvt år, inden han overtog hele bedriften, hvor der også dengang var ægproduktion.

I dag er der 115.000 æglæggere af racen hvid lohmann fordelt på tre hold i forskellige aldre. Der skiftes et hold hver 18. uge.

Den årlige produktion af æg på Lille Hejbøl udgør cirka 2.250 tons. Det svarer til omkring 36 millioner æg om året - cirka 100.000 styk om dagen.

Bent Jensen har også sit eget opdræt af æglæggere. Det sker med indkøbte, daggamle kyllinger, som befinder sig i opdrætsstaldene i 16 uger.

Producerer 200.000 stykker opdræt

- Vi producerer cirka 200.000 stykker opdræt om året. Heraf bruger vi selv halvdelen. Resten sælges til tre faste aftagere, fortæller han.

Herudover producerer Bent Jensen også cirka 15.000 smågrise om året.

Markbruget på den sydvestjyske bedrift er på knap 300 hektar, hvoraf 70 hektar er forpagtet. Hele arealet anvendes til dyrkning af korn, som anvendes til grisefoder.

Både æglæggerne og kyllingeopdrættet fodres med færdigfoder fra DLG.

Bent Jensen driver Lille Hejbøl sammen med sin hustru, Marianne Jensen, med hjælp fra otte fuldtidsansatte medarbejdere.

ekc

Nord-West noteringen stiger med to euro

Endnu en uge med stigning på svineprisfronten. Og de høje tal ser ud til at blive endnu højere i næste uge.

Nye kapitelstakster

Kapitelstaksterne for hvede og byg i 2019 er nu offentliggjort.

Vi er stærkere sammen end hver for sig

På Kvægkongres 2020 opfordrede formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, danske kvægproducenter til at imødegå fremtidens forandringer, som klimaændringer og nye forbrugermønstre, i fællesskab.

Dansk Energirådgivning justerer ejerskabskredsen frem mod fortsat vækst

Dansk Energinrådgivnings stifter Lars Waage Petersen, og Finance Zealand har solgt deres aktier i selskabet. Ny hovedaktionær er Jon Malthe-Bruun.

Würth Truck Lease introduceres i Danmark

Würth Leasing Danmark A/S introducerer Würth Truck Lease i Danmark med henblik på at give vognmænd, transportvirksomheder og entreprenører en uafhængig og branchekendt leasingpartner til finansiering af traditionelt materiel som lastbiler, trailere, kraner samt entreprenørmaskiner og varebiler.

Velkommen til Kvægkongres 2020

Mandag den 24. og tirsdag den 25. februar er der Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Et af årets temaer bliver klima.

Allerede for sent at bruge Galera i mange vinterrapsmarker

I de tidligst såede vinterrapsmarker er vinterrapsen allerede i knopstadiet og dermed så langt fremme i udviklingen, at Korvetto og Galera ikke længere kan anvendes til at bekæmpe ukrudt med, oplyser Annemette Pagter fra Velas.

Ukrudt og svampesygdomme stortrives lige nu

- Erfaringerne viser, at det næppe kan betale sig at behandle, førend vi har passeret midten af marts. Der skal en vis mængde lys til for at få optimal optagelse, understreger Hans Jørgen Bak fra AgriAdvice.

Det er klimarigtigt at fodre med rapsfrø, men er det muligt?

Et to-årigt forsøg skal kigge på mulighederne for at fodre med rapsfrø for at reducere mælkens klimaaftryk og producere sundere mælk.
Side 1 af 1777 (35524 artikler)Prev1234567177517761777Next