bannerPos

Vær opmærksom omkring modning

Med hensyn til høst råder Michael Troelsgaard, Sagro, landmændene til at være meget opmærksomme på tørstofindholdet, når modningen nærmer sig. Han fortæller, at majsen høstes optimalt mellem 30-34 procent tørstof, men når tørhedsgraden først er oppe på 33-34 procent tørstof, kommer den lynhurtigt helt op på 40 procent, og det er for meget.

Knud R. Jensen, LandboNord, er enig i, at tørstofprocenten hurtigt kan stikke af, men understreger at man samtidig skal være opmærksom på, at kolberne er helt færdigudviklede og fyldt op med stivelse, før man høster, så man undgår saftafløb i siloen.

Ved optimal tørstofmængde ender stivelsen i koen

Med hensyn til ensilering af majsen gælder ifølge Michael Troelsgaard det sædvanlige råd med kort snitlængde og tynde lag.

Og kollegaen i Nordjylland understreger herudover, at det optimale i forhold til ensileringen er et tørstofindhold på 32-34 procent.

- Man skal tænke på, at majsen snittes i 1,5-2,0 cm. Og når det kommer op i en silo i 3 meters højde, så er der tryk på, og dermed kan saften presses ud og ende i siloen. Modsat knækker kurven midt i oktober, hvor modenhed og tørstofindhold bliver for højt. Da får majsen en lavere fordøjelighed, og så ryger stivelsen/ næringen bare i spalterne. Vi skal gerne have en kvalitet midt i, så stivelsen ender i koen, afslutter Knud R. Jensen.

Flere beslutningstagere på HL19 end nogensinde før

Der var 10.663 unikke besøgende på Have & Landskab 2019, og af dem var 41 procent beslutningstagere i deres egen organisation. Det viser besøgsstatistikken fra arrangementet, der netop er blevet offentliggjort.

Lovende prognoser for indtjeningen

De næste år kan ifølge en prognose fra Patriotisk Selskab byde på høj indtjening i store dele af dansk landbrug. Men der kommer en hverdag igen. Tænk din strategi grundigt igennem, lyder rådet fra rådgivningsselskabet.

En personalehåndbog forebygger konflikter og tvivl

Det giver ro og tryghed blandt medarbejderne i dagligdagen, når der fra starten er klarhed over arbejdsvilkårene. Det kan en personalehåndbog være med til at give.

Tyske myndigheder lukker for kvægtransporter gennem Rusland

En kontrol af tyske kvægtransporter gennem Rusland har afsløret omfattende brud på reglerne om dyrevelfærd, hvilket har fået tyske myndigheder til at stoppe godkendelser af transporter på den rute. Dyrenes Beskyttelse har nu rettet henvendelse til danske myndigheder.

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.
Side 1 af 1698 (33941 artikler)Prev1234567169616971698Next