bannerPos

Vær opmærksom omkring modning

Redaktionen

17-08-2019 13:46

Med hensyn til høst råder Michael Troelsgaard, Sagro, landmændene til at være meget opmærksomme på tørstofindholdet, når modningen nærmer sig. Han fortæller, at majsen høstes optimalt mellem 30-34 procent tørstof, men når tørhedsgraden først er oppe på 33-34 procent tørstof, kommer den lynhurtigt helt op på 40 procent, og det er for meget.

Knud R. Jensen, LandboNord, er enig i, at tørstofprocenten hurtigt kan stikke af, men understreger at man samtidig skal være opmærksom på, at kolberne er helt færdigudviklede og fyldt op med stivelse, før man høster, så man undgår saftafløb i siloen.

Ved optimal tørstofmængde ender stivelsen i koen

Med hensyn til ensilering af majsen gælder ifølge Michael Troelsgaard det sædvanlige råd med kort snitlængde og tynde lag.

Og kollegaen i Nordjylland understreger herudover, at det optimale i forhold til ensileringen er et tørstofindhold på 32-34 procent.

- Man skal tænke på, at majsen snittes i 1,5-2,0 cm. Og når det kommer op i en silo i 3 meters højde, så er der tryk på, og dermed kan saften presses ud og ende i siloen. Modsat knækker kurven midt i oktober, hvor modenhed og tørstofindhold bliver for højt. Da får majsen en lavere fordøjelighed, og så ryger stivelsen/ næringen bare i spalterne. Vi skal gerne have en kvalitet midt i, så stivelsen ender i koen, afslutter Knud R. Jensen.

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next