bannerPos

Forsøg med startgødning til majs viser pæne merudbytter

Martin Mikkelsen, landskonsulent hos Seges, har undersøgt effekten af startgødning til majs.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
25-01-2020 07:17
Placering af gylle forbedrer udnyttelsen af gylle i majs og giver en startgødningseffekt.

- Startgødninger med kvælstoffet på ammoniumform er bedst, lød det fra landskonsulent Martin Mikkelsen på årets Plantekongres i Herning.

Her understregede han, at der mindst skal benyttes samme mængde kvælstof som fosfor for optimalt resultat.

- Og så er det vigtigt, at traditionel NP-gødning placeres fem centimeter under og fem centimeter ved siden af frøene, sagde han blandt andet.

Forbedrer udnyttelsen

Placering af gyllen forbedrer, ifølge landskonsulenten, udnyttelsen af gylle i majs og giver en startgødningseffekt.

- Placeret gylle uden placeret fosfor giver et udbytte på niveau med traditionel nedfældning med placeret fosfor. Placeret gylle med placeret fosfor givet et større udbytte end traditionel nedfældning med placeret fosfor, sagde han.

Bedrifter med plads til placering af NP-gødning anbefales at benytte traditionel nedfældning med placering af NP-gødning eventuel placering. Bedrifter uden plads til placering af NP-gødning anbefales at placere gyllen i pløjet eller dybdeharvet og pakket jord. Det bør placeres få dage før majssåning.

henriette@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 21 97 57

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next