Pandora-aktien i klassisk trendvending

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Disclaimer:
Handel med futures er forbundet med en stor risiko for tab. Vær derfor opmærksom på, om futures er egnet for dig og din finansielle situation, inden du handler.

Der er rigtigt mange aktier, der handler omkring nye historiske kursrekorder og som kan virke til at være for højt prissat. Derimod kan det være overordentligt svært at finde aktier, der virker billige, og som har et acceptabelt opadgående gevinstpotentiale.

Der er selvfølgelig en del aktier inden for flybranchen, der kan virke billige, men der er næppe de store udsigter til, at disse flyaktier skal lette lige foreløbigt.

En aktie, der kan være ved at gå fra nedtrend til optrend, og som har et pænt opadgående gevinstpotentiale, er den danske Pandora-aktie. Aktien har netop brudt nogle afgørende modstandsniveauer i opadgående retning, og de tekniske indikatorer signalerer, at aktien ikke er færdig med at stige.

Pandora-aktien har længe bevæget sig i en kontinuerlig og klassisk nedtrend med faldende toppe og faldende bunde. Nedturen startede tilbage i 2016, da aktien for en kort stund var oppe og ramme et historisk toppunkt i 1.000 kroner.

Frem mod midten af 2017 udviklede aktien dog en klassisk topformation, der vendte trenden fra op til ned. Den efterfølgende nedtur stoppede først i marts måned i år ved et lavpunkt i 180 kroner. Dermed havde aktien hen over fire år oplevet et værditab på mere end 80 procent.

Mål i 700 kroner

Efter panikken under coronakrisen havde lagt sig, begyndte Pandora-aktien en ny opstigning. Det betyder, at aktien i skrivende stund handler til en kurs på 457 kroner. Dermed har aktien nu også brudt det top- og modstandsniveau i 383 kroner, der definerede den nedtrend, som begyndte tilbage i 2016 og 2017.

Med bruddet er der samtidig fremkommet en klassisk bundformation, der signalerer, at den lange trend nu for første gang er op igen, efter de seneste fire års kraftige kursfald.

I første omgang signalerer denne bundformation, at kursmålet ligger oppe i området omkring 700 kroner.

Stigende styrke

I nedadgående retning er der i første omgang støtte til aktiens nye optrend ved en bund, der blev skabt i forrige uge omkring 385 kroner. Et brud herunder vil i givet fald være første lille svaghedstegn. Herefter vil et brud under næste bund- og støtteniveau i 330 kroner signalere, at trenden igen vender til ned, og at den nye optrend dermed kan annulleres.

De tekniske indikatorer udviser stigende styrke til aktien i opadgående retning på basis af både uge- og månedsgrafen. Derfor bakker de tekniske indikatorer op om den aktuelle langsigtede trendvending, som aktien fornyligt har frembragt med bruddet op over 387 kroner.

Pandora

Aktuel kurs: 457 kroner

Anbefaling

Pandora-aktien er gået tilbage i ny optrend med bruddet forleden op over gammel modstand i 387 kroner. Bruddet har skabt en teknisk bundformation, der indikerer, at aktien i første omgang har mål oppe i 700 kroner. I nedadgående retning er der støtte til aktiens nye optrend ved i første omgang 385 kroner, og herefter nede ved 330 kroner. Brud under et af disse niveauer kan derfor bruges som salgsstop for en eventuel investering i aktien.

Analyse

  • Modstand: 700 kr
  • Støtte: 385 kr
  • Trend kort: Op
  • Trend lang: Op

Læs også