bannerPos

Prisen for rapsfrø tager revanche

Ugegraf for MATIF Rapsfrø, første position i euro pr. ton Rapsprisen fortsætter i stabil stigning. Næste mål er toppe fra februar måned ved 420 euro pr. ton.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
03-08-2020 21:10

Rapsprisen på MATIF-børsen gik ned i sidste uge. Men tonen på MATIF har ændret sig her ved ugens begyndelse, og rapsprisen kommer således stærkt tilbage. Prisen for rapsfrø blev ellers sat under et stort pres hen over coronakrisen. Men over de seneste fem måneder er det atter gået stabilt op i streg for rapsprisen, til trods for, at den europæiske rapshøster under normale omstændigheder ville presse rapsprisen. Det er blo

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next