bannerPos

Rapsprisen gør klar til at stige igen

Ugegraf for MATIF Rapsfrø, første position i euro pr. ton Rapsprisen ser ud til at afvise i nedadgående retning netop nu, efter en ellers svag start på ugen. Jeg har fortsat langsigtet mål for rapsprisen placeret oppe ved 425 euro pr. ton.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
23-10-2019 06:00

For en måned siden toppede rapsprisen ud og en ny nedadgående bevægelse satte ind. Det betyder dog langt fra, at rapsprisen er færdig med at stige. Derimod er der blot indtil videre tale om en nedadgående korrektion, i det der stadig er en overordnet op-trend. Efter endnu en svag start mandag i denne uge, ser rapsprisen i løbet af tirsdagen nu ud til at vende rundt, for således igen at begynde en ny opstigning. Derfor fastholder jeg min anbefaling om, a

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.

Tyve års tjek på om pesticider udvaskes til grundvandet

Varslingssystemet for udvaskning af pesticider til grundvand (VAP) blev for 20 år siden skabt ud fra et politisk ønske om at sikre kvaliteten af grundvandet. VAP har siden leveret resultater om risikoen for udvaskning af pesticider og dermed ny viden til reguleringen af pesticider.

Udlejning af landbrugsejendomme

De fleste landbrug råder ofte over et eller flere stuehuse, som ikke anvendes i forbindelse med driften, men derimod udlejes til enten private eller medarbejdere.

Sæt et vandur på strengen og undersøg vandets indhold

En ko skal drikke tre gange sin ydelse, men gør den det? En bygningsrådgiver anbefaler at få sat et vandur på streng, at få lavet en vandanalyse og gjort vandkarrene rene hver eneste dag. Og sidst, men ikke mindst, bør man tænke over, om ens vandkar hænger i den rigtige højde, 70-70 centimeter over jorden.

Nu skal selvstændige kun tænke på én frist: 1. september

Stort set alle grupper af skattepligtige kan nu nøjes med at forholde sig til en enkelt skattefrist. Det er en fordel for landmændene, fastslår skatteekspert.
Side 1 af 1849 (36970 artikler)Prev1234567184718481849Next