Blinklys kan forhindre høstulykker

Med høstsæsonen er trafikuheld, hvor traktorer er indblandet, i sagens natur en øget risiko, men påmontering af rotorblink kan formindske antallet af uheld, mener Sten Schubert, der er indehaver af Nr. Felding Maskinstation.

Hvert år sker der mellem 38 og 55 trafikulykker, der involverer traktorer. Men viljen til at løse problemet er til stede. Det gælder blandt andet hos Nr. Felding Maskinstation. Her har man siden sidste efterår monteret ekstra blinklys og rotorblink længere oppe på traktorerne. Og det virker, mener ejeren.

- Vi fornemmer helt klart, at det gør en forskel. Men vi skal stadigvæk være opmærksomme, selvfølgelig skal vi det, siger indehaver Sten Schubert til tvmidtvest.dk.

Tirsdag afholdte Vestjydske Maskinstationer og Entreprenører et arrangement netop i Nr. Felding, hvor politiets tungvognscenter var på besøg for blandt andet at fortælle om risikoen ved kørsel med landbrugsmaskiner.

- De skal vide, hvad de har med at gøre. Vi synes, det er et relevant emne med det tunge grej, vi kører med. Kan det her arrangement være med til at undgå bare et uheld i fremtiden, har det været en succes, siger Bjarne Greve, der er formand for Vestjydske Maskinstationer og Entreprenører til den regionale tv-station.

Arrangementet var velbesøgt. Ifølge tvmidtvest.dk var 140 landmænd og entreprenører på plads til mødet.
 

Læs også