Flere unge skal drømme om job i en håndværksvirksomhed

Tirsdag den 29. august lægger Yding Smedie & Maskiner A/S hus til forældremøde for den lokale skoles tre ældste klasser. Det nye samarbejde med Gedved Skole skal øge forældrenes indsigt i de mange forskellige jobmuligheder i en moderne smedevirksomhed og klæde dem på til dialogen med deres børn om valg af uddannelse.

Det er første gang, Gedved Skole henlægger et forældremøde til en lokal virksomhed. Det sker som led i en samlet strategi om at give eleverne og deres forældre en bredere viden om og et mere nuanceret syn på fremtidige uddannelses- og jobmuligheder. Sidste år valgte samtlige afgangselever fra Gedved Skole gymnasievejen. Samtidig står danske virksomheder til at mangle 70.000 personer med en erhvervsuddannelse allerede i 2025.

- En erhvervsuddannelse som mekaniker, smed eller vvs-montør giver præcis lige så gode muligheder i livet som en gymnasial uddannelse. Og kan være et springbræt til videre uddannelse til fx ingeniør eller maskinmester, siger direktør Jeppe Rasmussen, Yding Smedie & Maskiner.

Jeppe Rasmussen vil den 29. august fortælle forældrene om jobmuligheder for deres børn og tage forældrene med på en rundvisning i virksomhedens produktion, lager og administration. Han ser frem til en givende aften med fokus på de kvaliteter og muligheder, der er ved at vælge en moderne håndværksvirksomhed som karrierevej.

- Vi beskæftiger langt fra udelukkende smede og mekanikere. Blandt vores 50 medarbejdere finder man blandt andet en revisor, en journalist, jordbrugsteknologer og lagerdisponenter, siger Jeppe Rasmussen. 

Med kunder og leverandører i lande som Tyskland, Italien, USA og Kina er en international indstilling hos medarbejderne afgørende. På samme måde er mange af virksomhedens produkter udstyret med avanceret software og teknologi, der konstant udvikles. Sprogkundskaber og  IT-kompetencer er derfor en nødvendighed for alle medarbejdere.

- Når vi ansætter, leder vi altid efter godt håndelag. Uanset om man er administrativ medarbejder eller arbejder på værkstedet, skal man kunne sit kram. Men vi leder i mindst lige så høj grad efter abstraktionsevne  – nærmere betegnet evnen til at omsætte viden og bruge den i nye sammenhænge, forklarer Jeppe Rasmussen.

Læs også