bannerPos

Kalø får ti nye produktionsledere

08-04-2020 09:59

Produktionslederuddannelsen på Kalø Økologisk Landbrugsskole har fået en ny indpakning, og for første gang i fire år har der været tilmeldinger nok til at gennemføre et hold, skriver fagmediet Økologisk.

Kalø Økologisk Landbrugsskole har tidligere haft en klassisk produktionslederuddannelse og forsøgt sig med en akademiuddannelse, hvor undervisningen primært lå i weekenderne. Det viste sig at være svært at trække nok interesserede til, og skolen har nu gentænkt den klassiske produktionslederuddannelse. Det har givet pote og betyder, at der i 2019 for første gang i fire år var stor nok søgning til uddannelsen til at gennemføre et hold.

Forstander på Kalø Økologisk Landbrugsskole Nikolaj Houkjær glæder sig over, at det er lykkedes at lave et hold af nye produktionslederelever.

- Vi har pakket uddannelsen ind i nyt papir, om man vil. Vi har gentænkt uddannelsen, som jo følger en overordnet bekendtgørelse, men justeret på nogle ting, så den er mere attraktiv, fortæller han til Økologisk.

Kvælstofønsker: Knud Jeppesen i hveden

Knud Jeppesen hjælper til med at høste omkring 170 hektar hvede nær Jelling. Kvaliteten er god, og udbyttet er rimeligt, selvom han ville ønske, at planterne kunne have fået mere kvælstof. Til trods for landmændenes begrænsninger er høsten stadig en dejlig tid på året. Især når vejret er helt perfekt, og der er ekstra sved på panden. Vi var med i marken.

Vilomix: Tørsyremix kan hjælpe med at bevare foderets værdi

Ifølge foderfirma er det muligt at halvere antallet af mikroorganismer, når der tilsættes 2-3 kg tørsyre pr. tons fuldfoder.

Landsforskelle i græs og majs

Generelt klarer foderafgrøderne sig ikke så tosset, men flere steder kunne godt bruge vand nu.

Der er rigeligt med hvede på globalt plan

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium viste, at der som forventet er masser af hvede tilgængeligt på globalt plan. Dette til trods for at vi her i Europa oplever en nedgang i hvedeproduktionen.

Supermagnet klar til september

BvL er klar med en magnet til fodervogne, som er så kraftig, at man skal passe på sin mobil og tablet i dens nærhed.

Nogle landmænd rådes til at dyrke vinterbyg på et forkert grundlag

Selvfølgelig skal både landmænd og deres rådgivere arbejde efter landets love og regler, selvom disse er både rigide og fagligt uforstandige. Men landmændenes frustrationer bliver større, når de rådgives til at gå på kompromis med fagligheden, selv hvor dette ikke er nødvendigt.

Hellere 20 minutter for meget end 5 minutter for lidt i foderblanderen

Ifølge Bulldog Agri kan de fleste blandere i dag håndtere kompaktfoder, når de ellers er udstyret med ordentlige knive og gode, store snegle, som kan levere et stort foderflow i karret.
Side 1 af 1897 (37926 artikler)Prev1234567189518961897Next