bannerPos

Ny forstander på Bygholm

Erik Kristensen kommer fra et job som administrerende direktør på en uddannelsesinstitution og var tidligere lærer og forstander på en efterskole.

Redaktionen

27-06-2019 13:07
Det er en mand med erfaring og gå-på-mod, der kommer til at stå i spidsen for Bygholm Landbrugsskole, når Erik Kristensen til august starter som forstander.

54-årige Erik Kristensen bliver det nye ansigt på forstanderkontoret på Bygholm Landbrugsskole, når det nye skoleår begynder. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør på Castberggård, en uddannelsesinstitution for mennesker med hørehandicap, ved Hedensted.

Den kommende forstander har mange års erfaring i tæt kontakt med mange unge, da han er uddannet lærer og har arbejdet først som lærer og siden som viceforstander og 10 år som forstander på Sydvestjyllands Efterskole.

Siden er han uddannet merkonom i ledelse og er ved at færdiggøre en uddannelse til international projektleder.

Selvom Erik Kristensen ikke er uddannet indenfor landbruget, er det ikke en ukendt verden for ham, da han er ud af en landbrugsslægt.

Faglighed og trivsel

Noget af det, der fik Erik Kristensen til at søge jobbet som forstander på Bygholm, er stemningen og miljøet på skolen. Og så det, at Bygholm profilerer sig på høj faglighed.

- Fagligheden er en vigtig ting for mig. Og i det hele taget det at klæde de unge rigtig godt på, uanset i hvilken retning de senere vil benytte uddannelsen til, fortæller Erik Kristensen, der glæder sig til at arbejde med landbruget i uddannelsesøjemed.

- Landbruget er et spændende område, der får meget opmærksomhed. Jeg glæder mig til, at vi skal bringe Bygholm på banen og blandt andet klæde de unge på til at nå klima-målene.

I det hele taget glæder Erik Kristensen sig til at arbejde med Bygholm som institution. På de interne linjer med at sikre gode arbejdsforhold og trivsel for medarbejderne. Og eksternt med at skabe synlighed og gøre Bygholm kendt som et åbent sted i lokalområdet.

- Vi glæder os i bestyrelsen over, at det er lykkedes at finde en, der har erfaring med at drive kostskole, og som har gå-på-mod i forhold til at udvikle Bygholm fremadrettet, lyder det fra Bygholms bestyrelsesformand Nis Hjort, der ser frem til samarbejdet.

Erik Kristensen afløser Kaj Aage Højgaard, der fratrådte som forstander efter 14 år på posten.

Den nye forstander på Bygholm

  • Tidligere administrerende direktør på Castberggård og forstander for Sydvestjysk Efterskole
  • 54 år og bor i Horsens. Er gift og har tre voksne børn
  • Går på jagt, løber og cykler i fritiden

laj

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next