Ny forstander på Bygholm

Det er en mand med erfaring og gå-på-mod, der kommer til at stå i spidsen for Bygholm Landbrugsskole, når Erik Kristensen til august starter som forstander.

Den nye forstander har mange års erfaring med unge og uddannelse.

54-årige Erik Kristensen bliver det nye ansigt på forstanderkontoret på Bygholm Landbrugsskole, når det nye skoleår begynder. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør på Castberggård, en uddannelsesinstitution for mennesker med hørehandicap, ved Hedensted.

Den kommende forstander har mange års erfaring i tæt kontakt med mange unge, da han er uddannet lærer og har arbejdet først som lærer og siden som viceforstander og 10 år som forstander på Sydvestjyllands Efterskole.

Siden er han uddannet merkonom i ledelse og er ved at færdiggøre en uddannelse til international projektleder.

Selvom Erik Kristensen ikke er uddannet indenfor landbruget, er det ikke en ukendt verden for ham, da han er ud af en landbrugsslægt.

Faglighed og trivsel

Noget af det, der fik Erik Kristensen til at søge jobbet som forstander på Bygholm, er stemningen og miljøet på skolen. Og så det, at Bygholm profilerer sig på høj faglighed.

- Fagligheden er en vigtig ting for mig. Og i det hele taget det at klæde de unge rigtig godt på, uanset i hvilken retning de senere vil benytte uddannelsen til, fortæller Erik Kristensen, der glæder sig til at arbejde med landbruget i uddannelsesøjemed.

- Landbruget er et spændende område, der får meget opmærksomhed. Jeg glæder mig til, at vi skal bringe Bygholm på banen og blandt andet klæde de unge på til at nå klima-målene.

I det hele taget glæder Erik Kristensen sig til at arbejde med Bygholm som institution. På de interne linjer med at sikre gode arbejdsforhold og trivsel for medarbejderne. Og eksternt med at skabe synlighed og gøre Bygholm kendt som et åbent sted i lokalområdet.

- Vi glæder os i bestyrelsen over, at det er lykkedes at finde en, der har erfaring med at drive kostskole, og som har gå-på-mod i forhold til at udvikle Bygholm fremadrettet, lyder det fra Bygholms bestyrelsesformand Nis Hjort, der ser frem til samarbejdet.

Erik Kristensen afløser Kaj Aage Højgaard, der fratrådte som forstander efter 14 år på posten.

Den nye forstander på Bygholm

  • Tidligere administrerende direktør på Castberggård og forstander for Sydvestjysk Efterskole
  • 54 år og bor i Horsens. Er gift og har tre voksne børn
  • Går på jagt, løber og cykler i fritiden

laj

Læs også