bannerPos

Ny forstander på Bygholm

Erik Kristensen kommer fra et job som administrerende direktør på en uddannelsesinstitution og var tidligere lærer og forstander på en efterskole.
27-06-2019 13:07

Det er en mand med erfaring og gå-på-mod, der kommer til at stå i spidsen for Bygholm Landbrugsskole, når Erik Kristensen til august starter som forstander.

54-årige Erik Kristensen bliver det nye ansigt på forstanderkontoret på Bygholm Landbrugsskole, når det nye skoleår begynder. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør på Castberggård, en uddannelsesinstitution for mennesker med hørehandicap, ved Hedensted.

Den kommende forstander har mange års erfaring i tæt kontakt med mange unge, da han er uddannet lærer og har arbejdet først som lærer og siden som viceforstander og 10 år som forstander på Sydvestjyllands Efterskole.

Siden er han uddannet merkonom i ledelse og er ved at færdiggøre en uddannelse til international projektleder.

Selvom Erik Kristensen ikke er uddannet indenfor landbruget, er det ikke en ukendt verden for ham, da han er ud af en landbrugsslægt.

Faglighed og trivsel

Noget af det, der fik Erik Kristensen til at søge jobbet som forstander på Bygholm, er stemningen og miljøet på skolen. Og så det, at Bygholm profilerer sig på høj faglighed.

- Fagligheden er en vigtig ting for mig. Og i det hele taget det at klæde de unge rigtig godt på, uanset i hvilken retning de senere vil benytte uddannelsen til, fortæller Erik Kristensen, der glæder sig til at arbejde med landbruget i uddannelsesøjemed.

- Landbruget er et spændende område, der får meget opmærksomhed. Jeg glæder mig til, at vi skal bringe Bygholm på banen og blandt andet klæde de unge på til at nå klima-målene.

I det hele taget glæder Erik Kristensen sig til at arbejde med Bygholm som institution. På de interne linjer med at sikre gode arbejdsforhold og trivsel for medarbejderne. Og eksternt med at skabe synlighed og gøre Bygholm kendt som et åbent sted i lokalområdet.

- Vi glæder os i bestyrelsen over, at det er lykkedes at finde en, der har erfaring med at drive kostskole, og som har gå-på-mod i forhold til at udvikle Bygholm fremadrettet, lyder det fra Bygholms bestyrelsesformand Nis Hjort, der ser frem til samarbejdet.

Erik Kristensen afløser Kaj Aage Højgaard, der fratrådte som forstander efter 14 år på posten.

Den nye forstander på Bygholm

  • Tidligere administrerende direktør på Castberggård og forstander for Sydvestjysk Efterskole
  • 54 år og bor i Horsens. Er gift og har tre voksne børn
  • Går på jagt, løber og cykler i fritiden

laj

Komplicerede regler for unge i landbruget

Generelt må børn under 18 år ikke beskæftige sig farlige maskiner. Patriotisk Selskab beskriver nogle af de mange regler for børn og unge i landbruget.

Sodødeligheden blev sænket med 35 procent

For at bringe sin besætnings sodødelighed ned har Hans Christian Carstensen ændret praksis, så der er indført mere overvågning af søerne. Det har været med til at sænke dødeligheden 35 procent inden for de seneste tre år.

Hold på søerne og få en nem merindtjening

Beregninger fra Velas svinekonsulenter viser, at der kan være en fortjeneste på 180-280.000 kr. om året ved at øge overlevelsen af søer med fem procent.

Russisk hvedeproduktion nedskrives

Efterhånden som den russiske hvedehøst skrider frem, har det vist sig, at udbytterne i år ikke bliver så gode, som tidligere forventet. Derfor nedskriver det russiske konsulentbureau Sovecon nu den samlede russiske hvedeproduktion for 2020.

Kommer olieprisen nogensinde op igen?

Olieprisen har fundet sig et mere stabilt leje efter måneder med voldsomme udsving. Set i forhold til februar måned, så er olieprisen dog stadig lav, og det er nu spørgsmålet, om vi nogensinde igen vil se en oliepris på niveauerne fra før coronakrisen.

Frøgræshøsten udfordret af vejret

Regn har udfordret i engrapgræs, og blæst har kostet tab i rødsvingel

- Med den nye aftale vil vi sikre sukkerroerne i Danmark

Troels Frandsen er ny formand for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked. – Nu har vi netop indgået en fornyet aftale med Nordic Sugar, der skal medvirke til at sikre den fortsatte sukkerroedyrkning i Danmark, fastslår han.
Side 1 af 1876 (37510 artikler)Prev1234567187418751876Next