bannerPos

Ny forstander på Bygholm

Erik Kristensen kommer fra et job som administrerende direktør på en uddannelsesinstitution og var tidligere lærer og forstander på en efterskole.

Redaktionen

27-06-2019 13:07
Det er en mand med erfaring og gå-på-mod, der kommer til at stå i spidsen for Bygholm Landbrugsskole, når Erik Kristensen til august starter som forstander.

54-årige Erik Kristensen bliver det nye ansigt på forstanderkontoret på Bygholm Landbrugsskole, når det nye skoleår begynder. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør på Castberggård, en uddannelsesinstitution for mennesker med hørehandicap, ved Hedensted.

Den kommende forstander har mange års erfaring i tæt kontakt med mange unge, da han er uddannet lærer og har arbejdet først som lærer og siden som viceforstander og 10 år som forstander på Sydvestjyllands Efterskole.

Siden er han uddannet merkonom i ledelse og er ved at færdiggøre en uddannelse til international projektleder.

Selvom Erik Kristensen ikke er uddannet indenfor landbruget, er det ikke en ukendt verden for ham, da han er ud af en landbrugsslægt.

Faglighed og trivsel

Noget af det, der fik Erik Kristensen til at søge jobbet som forstander på Bygholm, er stemningen og miljøet på skolen. Og så det, at Bygholm profilerer sig på høj faglighed.

- Fagligheden er en vigtig ting for mig. Og i det hele taget det at klæde de unge rigtig godt på, uanset i hvilken retning de senere vil benytte uddannelsen til, fortæller Erik Kristensen, der glæder sig til at arbejde med landbruget i uddannelsesøjemed.

- Landbruget er et spændende område, der får meget opmærksomhed. Jeg glæder mig til, at vi skal bringe Bygholm på banen og blandt andet klæde de unge på til at nå klima-målene.

I det hele taget glæder Erik Kristensen sig til at arbejde med Bygholm som institution. På de interne linjer med at sikre gode arbejdsforhold og trivsel for medarbejderne. Og eksternt med at skabe synlighed og gøre Bygholm kendt som et åbent sted i lokalområdet.

- Vi glæder os i bestyrelsen over, at det er lykkedes at finde en, der har erfaring med at drive kostskole, og som har gå-på-mod i forhold til at udvikle Bygholm fremadrettet, lyder det fra Bygholms bestyrelsesformand Nis Hjort, der ser frem til samarbejdet.

Erik Kristensen afløser Kaj Aage Højgaard, der fratrådte som forstander efter 14 år på posten.

Den nye forstander på Bygholm

  • Tidligere administrerende direktør på Castberggård og forstander for Sydvestjysk Efterskole
  • 54 år og bor i Horsens. Er gift og har tre voksne børn
  • Går på jagt, løber og cykler i fritiden

laj

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next