Kina sælger igen ud af bomuldsreserver

For anden gang vælger Kina at sælge ud af sine enorme bomuldsreserver, som både består af importeret og egenproduceret bomuld. Denne gang bliver cirka 600.000 tons bomuld sat til salg for at efterkomme efterspørgslen fra tekstilindustrien.

Kina sætter gang i en ny salgsrunde af sine bomuldsreserver, hvor cirka 600.000 tons importeret og egenproduceret bomuld skal sælges ved daglige auktioner. Det skriver nyhedsbureauet Reuters

Det er anden gang, at Kina sælger ud af sit lager i år. Idéen er at efterkomme efterspørgslen fra virksomhederne, der spinder bomulden, har Kinas ansvarlige myndighed oplyst i en meddelese ifølge Reuters.

Bomuldspriserne i Kina er på det højeste i tre år. Stigninger, der er kommet efter en enorm efterspørgsel fra både den indenlandske tekstilindustri samt de globale markeder. 

Efterspørgslen er dog for nyligt faldet, mens de priser, som producenter i Xinjiang, den største bomuldsproducerende region i Kina, prøvede at sælge sine råvarer for, blev vurderet alt for høje for tekstilvirksomhederne, har analytikere fra den international råvareforhandler Cofco Futures udtalt.

- Der vil være stor efterspørgsel på de varer, som Kina nu sælger ud af, især de importerede varer. Det importerede bomuld, der primært kommer fra USA og Brasilien, er bedre kvalitet og er nyere end det meste af det kinesiske bomuld, har en Beijing-baseret bomuldsforhandler sagt i en kommentar, ifølge Reuters.

Læs også