Danskejet landbrugsselskab efterforskes i Slovakiet

Det danskejede landbrugsselskab Donau Agro, der driver flere store landbrug i Slovakiet, er under mistanke for svindel med EU-midler. Selskabet afviser anklagerne.

Har det danskejede Donau Agro, der blandt andet har Bestseller-milliardæren Anders Holch Poulsen, der er en af de 500 rigeste personer i verden, Lego-arvingen Anders Kirk Johansen samt hofjægermester Jørgen Skeel i ejerkredsen, svindlet med EU-midler?

Det undersøger slovakisk politi, skriver DR Nyheder. Ifølge det danske selskab handler sagen om, at Donau Agro, der driver planteproduktion på 14.000 hektar i det sydlige Slovakiet, Ifølge mediet Euractiv, handler sagen om økonomiske uregelmæssigheder ved køb af en landbrugsmaskine.

Overfor DR Nyheder afviser direktør Michael Bager Houmann, at der er sket noget ulovligt.

- Vi havde allieret os med et eksternt rådgivningsfirma, som er specialister i EU-ansøgninger, til at rådføre os i denne proces. Derfor står vi uforstående overfor, at der er rejst en sag på den pågældende maskine, da vi mener at have levet fuldt ud op til reglerne, skriver han i en mail til DR Nyheder.

Selskabet er i en stærk økonomisk gænge. Ifølge Euractiv satte Donau Agro sidste år indtjeningsrekord i Slovakiet med et overskud på 14 millioner euro, hvilket svarer til over 100 millioner kroner.

Læs også