Dødstrusler og politianmeldelse mod Asger Christensen

Et opslag om problemulve har resulteret i dødstrusler mod Europaparlamentariker Asger Christensen (V), og efterfølgende er han blevet meldt til politiet af foreningen Ulvetid.

Medlem af Europaparlamentet, Venstres Asger Christensen, har i et facebookopslag opfordret til at skyde fredede ulve.

Det mener man hos foreningen Ulvetid, der nu har meldt europaparlamentarikeren til politiet. Det oplyser Ulvetid selv på foreningens facebookside.

Samtidig har opslaget ifølge Asger Christensen selv været medvirkende til, at unavngivne personer har truet politikeren på livet. Det bekræfter Asger Christensen overfor Effektivt Landbrug.

- Som dansk politiker er jeg nødt til at udtrykke mine holdninger. Jeg siger præcis, hvad jeg mener inden for ytringsfrihedens rammer. Alligevel prøver nogle at lukke min mund med dødstrusler. Men deres trusler stopper mig ikke. Det er afgørende, at jeg kan ytre mig - og så kan vi diskutere vores holdninger på en saglig måde. Sådan fungerer demokratiet, skriver Asger Christensen og fortsætter:

- Flere gange har jeg skrevet og talt om, at problem-ulven skal kunne skydes, hvis den er til skade for mennesker og dyr - både her på Facebook, i avisen og på tv. Det er min holdning, og det arbejder jeg for som politiker, lyder det fra politikeren, der også har delt udtalelserne på sin egen facebookside.

Han tilføjer, at de trusler, som hans ulveopslag har medført, er blevet meldt til politiet, og at han har været i retten i to tilfælde. Der er endnu ikke faldet dom i sagerne.

Politianmeldelse fra forening

Men opslaget, der havde titlen "ULVEN DRÆBER IGEN - SKYD DEN"  er en overtrædelse af straffeloven. Det mener foreningen Ulvetid, og de har derfor meldt Asger Christensen til politiet.

- Når ordene ”SKYD DEN” fremhæves af en EU-parlamentariker, mener vi, det kan give anledning til, at personer vil fornemme en vis legalisering til at skyde ulve, skriver Ulvetids formand Ole Pedersen, der er afsender af politianmeldelsen.

Ulvetid  mener, at der er tale om en overtrædelse af straffelovens § 136 stk.1, idet:

- Opfordringen til at skyde ulven i overskriften er fremhævet med store bogstaver og i »fed« skrifttype. Forklaringen på hensigten med opslaget fremgår kun nederst i opslaget, og uden der gøres noget for at understrege dette. Der er mange mennesker, der kun ser billedet og læser overskriften, skriver Ulvetid i deres anmeldelse.

Ifølge Asger Christensen er der to sider af sagen i forbindelse med Ulvetids anmeldelse af sagen.

- Det er jo op til politiet at afgøre, om der er en sag. Det er den ene del af det. Den anden del af det, er, at hvis de gjorde sig den ulejlighed at læse hele opslaget, så står der jo netop, at vi vil arbejde på at få en bedre reguleringsmulighed for problemulve. Det arbejder vi på i EU. Og hvis der er problemulve, så skal de fjernes. Og det gør man mange steder i EU, siger Asger Christensen til Effektivt Landbrug.

Arbejder for bedre reguleringsmuligheder

Han afviser på det kraftigste at have opfordret til selvtægt.

- Det kunne jeg aldrig finde på. Det er jo ikke den måde, vi har indrettet samfundet på. Men vi arbejder på bedre reguleringsmuligheder i EU-systemet, og vi er i gang med at formulere spørgsmål til kommissæren om, hvad han har tænkt sig at bidrage med i den her sammenhæng, lyder det fra Europaparlametarikeren.

Men alligevel mener Ulvetid, at opslaget er i strid med loven, da tilføjelsen først kom over 13 timer efter det oprindelige opslag.

- Med andre ord stod opfordringen, uden nogen efterfølgende forklaring, alene i en længere periode, lyder det fra foreningen Ulvetid, der i deres anmeldelse opfordrer til at politiet giver Asger Christensen en bøde for opslaget.

henning@effektivtlandbrug.dk

telefon 61 20 96 66

Straffeloven § 136, stk. 1

»Den, som uden derved at have forskyldt højere straf offentlig tilskynder til forbrydelse, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 år.«

Læs også