Landmænd står til at miste landbrugsjord: - Vi venter aggressivt på at høre fra Hofor

Den sjællandske landmand Henning Madsen står til at skulle vinke farvel til 17 hektar landbrugsjord som følge af det kommende sprøjteforbud i BNBO. Endnu har han intet hørt fra forsyningsselskabet Hofor, siger han, omkring hvilken erstatning, han kan få. Nu håber han på at få ny jord tildelt i et projekt om multifunktionel jordfordeling.

Landmand Henning Madsen er utilfreds med, at Hofor endnu ikke har fremsat et tilbud på erstatning for stop med brug af pesticider i et BNBO i Solrød Kommune. Foto: Lasse Ege Pedersen Landmand Henning Madsen fortæller her overfor blandt andet miljøminister Lea Wermelin samt Solrøds borgmester Niels Hürup (V) om området, hvor der planlægges at gennemføre et jordfordelingsprojekt. Foto: Lasse Ege Pedersen Henning Madsen (tv), Gefion-formand Torben Hansen og miljøminister Lea Wermelin talte kort om BNBO-problematikken. Foto: Lasse Ege Pedersen

I december 2019 vedtog Folketinget en lov, der reelt betyder, at det fra 2023 bliver forbudt at bruge pesticider i boringsnære beskyttelsesområder (BNBO).

Inden da har kommunerne, oftest de kommunaltejede vandforsyningsselskaber, ind til udgangen af 2022 til at nå til enighed med lodsejere om fuld erstatning for alle tab udmålt individuelt til de enkelte landmænd.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også