DLG udbetaler 135 millioner til ejerne

DLG’s repræsentantskab har godkendt den største overskudsdeklarering i selskabets historie og sender 135 millioner kroner ud til andelshaverne. Den samlede overskudsdeklarering over de seneste fem år kommer dermed tæt på 600 millioner.

2020 blev et rigtig godt år for DLG. Det får koncernen til at overskudsdeklarere 135 millioner kroner til ejerne, de danske landmænd, hvilket svarer til en forrentning af andelskapitalen på 11 procent.

Og det er Niels Dengsø Jensen, der er bestyrelsesformand i DLG, godt tilfreds med.

- Det er den største overskudsdeklarering i DLG’s historie, og at vi over de seneste fem år samlet har overskudsdeklareret næsten 600 millioner kroner til vores ejere, er et bevis på, at DLG er et solidt indtjenende selskab med gode finansielle nøgletal, en velfungerende strategi og tre stærke forretningsområder siger formanden.

- Jeg er rigtig glad for den styrke, vi har bygget op de senere år, for det har jo været en meget målrettet indsats fra repræsentantskabet, bestyrelsen og direktionen. Den største forudsætning for, at vi kan transformere os, er jo, at vi har en økonomisk frihed til at gøre det. Vi står nu et sted, hvor glasset det er halvt fuldt, frem for at det er halvt tomt, tilføjer han.

Stærke internationale resultater

- Der er leveret meget flotte resultater fra alle forretningsområder i år, og det vidner om, at DLG er et af Europas førende landbrugsselskaber. Med vores strategi har vi over de seneste år udbygget den position, og samtidig har vi haft fokus på omkostninger og styrket vores finansielle nøgletal. Det gør, at DLG i dag står stærkt med både en velfungerende dansk forretning og bred portefølje af internationale aktiviteter, som tilsammen skaber værdi for de danske ejere, formanden.

DLG’s internationale aktiviteter bidrager med størstedelen af koncernens indtjening, og Niels Dengsø Jensen understreger, at det er medvirkende til, at DLG de seneste år har været i stand til at investere i store danske projekter. Senest Vilofoss-fabrikken i Brædstrup, hvor der tages første spadestik i år, samt moderniseringen af de to foderfabrikker i henholdsvis Skave og Vrå.

- I bestyrelsen og repræsentantskabet har vi desuden været med til at sætte gang i en større transformation af den danske forretning, hvor målet er at skabe en bedre kunde- og købsoplevelse ved at tage udgangspunkt i den enkeltes behov. Det er et projekt, der tydeligt viser, at i DLG arbejder forretningen og ejerne sammen om at skabe de bedste løsninger til landmanden, tilføjer han.

daniel@agrinews.dk
telefon +45 24 64 58 55

Læs også