Ernæringsvirksomhed skifter hænder: - Sikrer stabilitet og kvalitet for kunderne

På kontoret hos Nutrax i Himmerland har det stor betydning, at en hollandsk mejerikoncern har solgt sin animalske ernæringsaktiviteter til foderspecialisten Denkavit. Det betyder nemlig forsyningssikkerhed, stabilitet og kvalitet for kunderne.

FrieslandCampina sælger deres dyreernæringsvirksomhed Nutrifeed til Denkavit.

Det hollandske FrieslandCampina, som kan sammenlignes med det danske Arla, ønsker at sælge Nutrifeed, og fremadrettet udelukkende koncentrere sig om human ernæring.

De 70 ansatte, der arbejder for Nutrifeed tilslutter sig dermed Denkavit, som har omkring 600 ansatte.

- I Denkavit har vi fundet en stærk spiller med internationale vækstambitioner for vores dyreerningsvirksomhed. Denkavit giver os en god mulighed for at skabe merværdi for vores mejeriprodukter, siger Herman Ermens, som er præsident for FrieslandCampina Ingredients. En del af aftalen er nemlig, at FrieslandCampina fra nu af skal levere alle ikke humane-mejeriprodukter fra ingrediensafdelingen til Denkavit.

Denkavit øger kapaciteten

Denkavit er et familieejet firma, der har eksisteret i mere end 80 år. Virksomheden er specialiseret i ernæring af unge dyr, blandt andet grise og kalve.

Produktionen foregår på fabrikken i Voorthuizen, hvor der er en fuld produktionskapacitet på 500.000 tons.

Med overtagelsen af Nutrifeed og deres fabrik i Veghel, er der nu mere kapacitet til rådighed. Her produceres der lige nu 80.000 tons dyrefoder årligt og der er plads til mere.

Øget kapacitet

På et kontor i Himmerland betyder den øgede kapacitet samt forsyningssikkerhed meget. Her har virksomheden Nutrax, som leverer foder til søer, smågrise og kalve, kun godt at sige om opkøbet, som deres hovedleverandør, Denkavit, har gjort.

- Det har først og fremmest en betydning i forhold til forsyningssikkerheden. Denkavit er jo markedsledende og bruger helt enorme mængder mælkepulver. Forsyningssikkerheden sikrer en ensartet varer og en høj kvalitet, siger Poul Martin Mortensen, som siden 2004 har stået i spidsen for Nutrax.

Og forsyningssikkerhed og kvalitet går fuldstændig i tråd med Støvring-virksomhedens egen filosofi.

- Det kommer i høj grad os til gode, for forsyningssikkerheden og kvaliteten er noget af det vi er kendte for. Når en landmand bestiller 100 tons, så kan vi levere 100 tons og ikke bare 50. Og kunderne ser også en stor stabilitet og kvalitet i vores produkter. Det er det samme, de får hver gang, siger Palle Mortensen.

Solid rygstøtte

Nutrax er som dansk virksomhed glad for at have Denkavit i ryggen.

- Det betyder meget. De høster en masse erfaringer fra deres forsøgsstalde, som vi kan få glæde af. Blandt andet når det gælder udfasning af zink. Det har Denkavit gjort i flere år og vi har også kunder i dag, som fodrer uden zink, forklarer Poul Martin Mortensen.

Nutrifeed forventes at være på Denkavits hænder i midten af ​​2021.

Læs også