Kvart milliard skal sikre fremtidens fødevarekvalitet

Foss i Hillerød investerer massivt i fremtidens fødevarekvalitet og etablerer en ny stor digital division.

Der er brug for en mere smidig forretningskontrol og bedre monitorering  af produktionen i fødevarebranchen, mener Kim Vejlby Hansen, der er administrerende direktør i Foss Hillerød.
Hillerød-virksomheden Foss skruer nu op for investeringer i fremtidens fødevarekvalitet. Virksomheden har sat en kvart milliard af til at sikre fremtidens fødevarekvalitet via en ny stor digital division.

Den nye afdeling får navnet Foss Software Services, og den skal skabe fremtidens digitale løsninger til den globale fødevarebranche, skriver Foss i en pressemeddelelse.

- Foss Software Services vil tilbyde en integreret softwareproduktpakke, der dækker de mest kritiske områder inden for fødevaresikkerhed, leverandørkvalitetsstyring, compliance, produktionskvalitet og effektivitet, lyder det fra selskabet.

Klare mål

- Det er en ny produktkategori, hvor alle produkter er kendetegnet ved at være hardwareuafhængige, og hos virksomheden er der klare mål for fremtiden, siger administrerende direktør Kim Vejlby Hansen.

- Vi er utroligt stolte af at være markedsledere på verdensplan, men vi ved også, at det ikke er kommet af sig selv eller vil forblive sådan uden konstant fornyelse. Når Foss er leder på verdensmarkedet for analyseløsninger til landbrugs- og fødevareindustrien, skyldes det, at vi utrætteligt kæmper for at være først med ny og banebrydende innovation, siger han og fortsætter:

- Det lykkes, fordi vi kontinuerligt geninvesterer 10 procent af vores omsætning i ny innovation og har nogle vanvittigt dygtige medarbejdere. Det er også grunden til, at vi laver denne investering nu og bygger den nye afdeling op, frem for at gå den måske mere »traditionelle vej« og tillægge en eksisterende virksomhed gennem opkøb.

- Når Foss er leder på verdensmarkedet for analyseløsninger til landbrugs- og fødevareindustrien, skyldes det, at vi utrætteligt kæmper for at være først med ny og banebrydende innovation.

Kim Vejlby Hansen

Kraftig udvikling

- Vi har allerede mere erfaring og viden internt, end vi kan finde og købe os til i en anden virksomhed. Det er grunden til, at vi investerer pengene i at udvikle vores egen forretning og selv finder de mest kvalificerede kandidater til den nye division, siger Kim Vejlby Hansen.

Udbud og efterspørgsel i landbrugs- og fødevareindustrien er i kraftig udvikling. Nye madtyper – som for eksempel plantebaserede kød- og mejeriprodukter – får mere opmærksomhed og stiger i popularitet blandt forbrugerne. Derudover påvirker et ustabilt klima den globale råvareforsyning og øger efterspørgslen efter en mere smidig forretningskontrol og bedre monitorering af produktionen.

Gennemsigtighed i produktkæden bliver stadig vigtigere og proceskontrol og compliance er ved at nå et niveau, hvor de standardiserede målemetoder bliver uholdbare for fødevarevirksomhederne. Det er den nye og barske virkelighed, som Foss' kunder står overfor.

Åbner ny afdeling

De nye teknologier fra Foss Software Services-divisionen skal skabes i de eksisterende rammer i Foss Innovationscenter i Hillerød, samt i virksomhedens afdeling i Warszawa i Polen. Sammen med investeringen på 250 millioner kroner kommer Foss til at ansatte mange nye medarbejdere.

Virksomheden har allerede taget hul på rekrutteringsarbejdet og jagten på de nye digitale specialister. Størstedelen af de nye stillinger bliver inden for jobkategorier som for eksempel softwareudvikling, datavidenskab og speciale inden for fødevaresikkerhed.

I tillæg til udvidelsen af de eksisterende kontorer åbner Foss en ny afdeling i København, som skal give nye muligheder for innovations- og forskningssamarbejde. Den konkrete lokation er ikke endeligt på plads, men ønsket er at komme ind i et kreativt og innovativt miljø, omgivet af entreprenante startups, med tilknytning til landbrugs- og fødevareindustrien.

Læs også