Danish Crown bliver eneejer af amerikansk successelskab

Gennem det seneste årti har Danish Crown-selskabet DAT-Schaub mere end fordoblet sin amerikanske forretning som majoritetsaktionær i selskabet DCW Casing. Nu køber DAT-Schaub de øvrige ejere ud og bliver eneejer af USA’s største aktør på behandling af tarmsæt fra grise.

Siden 2015 har DAT-Schaub været den tilbagevendende succeshistorie, når Danish Crown har præsenteret sine regnskaber, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Selskabet, der behandler og forarbejder tarmsæt fra dyr til både fødevarer og råvarer til medicinalindustrien, har i perioden mere end tredoblet sin indtjening. Det skyldes blandt andet succes i USA, hvor selskabet DCW Casing har øget sin indtjening markant.

DCW Casing er i løbet af årene blevet en integreret del af DAT-Schaub, og derfor er aktionærerne enige om, at det nu er tid til, at DAT-Schaub bliver eneejer af DCW Casing.

Siden 2012 har der været fokus på at udvide råvarebasen gennem kontrakter med slagterier over hele USA, hvor DCW Casing køber tarmsættene fra grisene og står for den videre forarbejdning. Sideløbende har DCW Casing udvidet sin forretning som leverandør af blandt andet lammetarme til pølseproduktion og salg af råheparin til medicinalindustrien.

Klar til at købe op

Danish Crown satte for alvor turbo på udviklingen af DAT-Schaub i 2016. Det blev et erklæret mål at gøre DAT-Schaub til global markedsleder inden for forarbejdning og salg af tarmsæt. Det mål er nået, og som en del af Danish Crowns Feeding the Future-strategi skal den position nu befæstes, oplyserDanish Crown i pressemeddelelsen.

- Det er en global branche, hvor der stadig er plads til konsolidering, og hvis de rigtige muligheder byder sig, er vi klar til at købe op, men der er også stadig gode muligheder for organisk vækst, så dem fokuserer DAT-Schaub på at forfølge hver eneste dag, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

DAT-Schaub omsatte i regnskabsåret 2020/21 for 5,3 mia. kr. og leverede en driftsindtjening på godt 1 mia. kr.

Læs også