Medie: Millioner til skandaleramt DanBred-direktør

Da den tidligere administrerende direktør i DanBred, Thomas Muurmann Henriksen, blev fyret efter flere sager om seksuel chikane, fik han fratrædelsespakke på i alt 6,8 millioner kroner.

Det er nu små 14 måneder siden, at Thomas Muurmann Henriksen, daværende administrerende direktør i DanBred, blev tvunget til at trække sig fra sin post, fordi det var kommet frem i medierne, at han havde chikaneret flere ansatte i avlsselskabet med seksuelle over- og undertoner. 

Senere blev hele selskabets bestyrelse tvunget til at trække sig. Men inden de gjorde det, forhandlede de en fratrædelsesordning på plads med den skandaleramte direktør. 

Og ifølge mediet Finans indebar det en bonus samt to års løn. Til sammen 6,8 millioner kroner. Det fremgår af interne dokumenter, som mediet er kommet i besiddelse af.

- Ingen kommentarer

Det var daværende bestyrelsesformand, Christian Junker, der skrev under på ordningen, efter at bestyrelsen havde valgt ikke at bortvise Muurmann Henriksen, hvilket ellers ville have været billigere for avlsselskabet. I dag har han ingen kommentarer til sagen overhovedet.

DanBreds nuværende bestyrelsesformand, Andreas Lundby, vil heller ikke forholde sig til de aftaler, der blev indgået, før han og den nuværende bestyrelses tiltrådte efter sagen.

- Det har jeg stort set ingen kommentarer til, fordi det er den forpligtelse, selskabet har indgået, og det har vi selvfølgelig været nødt til at gøre på selskabets vegne. De bevæggrunde, der er for at indgå aftalerne, har jeg sådan set ikke forholdt mig til, siger han.

Han tilføjer, at man fra DanBreds side er forpligtiget til at leve op til kontrakter, som selskabet har indgået. 

Læs også