Fik en investering i Løvens Hule i sidste sekund: Tog ikke et nej for et nej

Med et superpitch fik fynske Bælg overbevist comeback-løven Tommy Ahlers om at ændre et nej til et ja og en investering på 350.000 kroner i produktionen af økologisk konfektsnack, som er baseret på danske bælgfrugter.

»Lækkert. Pragtfuldt. Det smager rigtig godt,« lød det fra løverne, da de satte tænderne i den økologiske bælgfrugtsnack fra Bælg i et af de senest afsnit af DR-programmet Løvens Hule.

Sådan skriver Økologisk Nu og fremhæver, at ventetiden næsten blev ulidelig, da iværksætterne bag det fynske snackfirma ventede på løvernes dom. Først i det sidste sekund af deres 15 minutter lange besøg i Løvens Hule hev de økologiske snackproducenter en investering i hus, da gæsteløven Tommy Ahlers lavede en såkaldt »hjerteinvestering«.

Siden Tommy Ahlers forlod politik, har han specialiseret sig i at investere i forskningstunge virksomheder, og da de øvrige løver med forskellige begrundelser havde takket nej til at sætte deres penge i et fynsk snackeventyr, skulle han som den sidste løve tage stilling til, om han ville investere 350.000 kroner for 10 procent af Bælg. Selvom løverne var meget begejstrede for smagen af de plantebaserede øko-snacks, var også han på vej mod et nej.

- Jeg tror ikke, at jeg har den detailviden, som I har brug for, for at gå ud i det her marked, så…

Et iværksætter år er syv år

Her blev den tidligere minister og serieinvestor afbrudt af en insisterende Bælg-medstifter Benjamin Pedersen, som med ild i øjnene, gav en smagsprøve på, hvorfor han står for Bælgs salg. Han er uddannet klejnsmed og grundlagde Bælg sammen med vennen Martin Hansen, som er bageruddannet og har ansvaret for produktudviklingen. Sammen med medejer Mikkel Præst havde de vovet sig ind i Løvens Hule for at få hjælp til at transformere Bælg fra en fødevare startup til en scaleup-virksomhed, og trioen lignede ikke nogen, som ville acceptere et nej.

- Hvis du investerer i os, får du tre gutter, som aldrig, aldrig kommer til at give op. Så havde vi gjort det for længe siden. Når jeg skal fortælle, hvad det vil sige at være iværksætter, plejer jeg at beskrive det som et hundeår. Det varer syv år. Et iværksætterår varer også syv år. Det er ikke negativt ment. Det er bare for at sige, at hvis du investerer i os, får du tre gutter, som aldrig giver op. Sådan er det bare, sagde Benjamin Pedersen direkte henvendt til Tommy Ahlers.

Både klima- og biodiversitet

Det pitch afgjorde sagen for Tommy Ahlers.

- Sådan et pitch, det kræver sgu en investering, sagde den tilbagevendte løve, som var begejstret for teamet bag det plantebaserede konceptet, som han fandt ekstra interessant, da det både adresserer klimakrisen og biodiversitetskrisen. Han endte med at betale 350.000 kroner for 15 procent af virksomheden.

Den oprindelige artikel kan findes på: https://okonu.dk/mad-og-marked/okologisk-startup-henter-en-investering-i-lovens-hule-i-sidste-sekund

Læs også