Rift om etableringsstøtte til unge: - Jeg havde ikke forventet, at der ville være så mange

Overraskende mange unge landbrugere har søgt om etableringsstøtte på op til 745.000 kroner, lyder melding fra rådgiver.

Efter puljen for etableringsstøtte for unge landbrugere åbnede, har der været travlt hos Simon Gammelby Jensen, rådgiver i virksomhedsøkonomi i Velas, som blandt andet sidder med rådgivning til unge landbrugere om støtten.

- Jeg havde ikke forventet, at der ville være så mange ansøgere, siger Simon Gammelby Jensen.

I år er der blevet ændret på kravene til ansøgerne, og det betyder, at flere har kunne søge. Tidligere var det kun landbrugsuddannede, der kunne søge, men i år er det sådan, at kan man dokumentere minimum to års praktisk erfaring, kan man komme i betragtning. Så er det op til landets landbrugsskoler at vurdere, om der kan udstedes et realkompetencevurderingsbevis til den enkelte ansøger.

Etableringsstøtten er indrettet således, at deltidslandbrugere vil kunne få støtte på 350.000 kroner, mens landbrugere på fuld tid kan få 745.000 kroner.

Simon Gammelby Jensen fortæller, at der har været en »bred vifte« af landbrugere i begge segmenter – og fra personlige virksomheder til landbrugere, som er med i et større selskab, ligesom der både har været etablerede landbrugere og så nogen, som vil bruge støtten til at starte noget nyt.

Læs også