bannerPos

Første underskud hos De 5 Gaarde

Henning K. Andersen

31-05-2018 11:14
For første gang siden dannelsen af De 5 Gaarde i 2001 må selskabet bag de fem herregårde notere sig et underskud. Det er investeringer i fremtiden, der har skylden for de røde tal.
De 5 Gaarde, der er et samarbejde mellem herregårdene Constantinsborg, Frijsenborg, Gyllingnæs, Schackenborg og Wedellsborg, havde et underskud på 428.351 kroner i 2017, skriver Fødevarewatch.
 
Men af beretningen i regnskabet fremgår det, at ledelsen med lensgreve Bendt Wedell i spidsen er tilfredse med regnskabet.
 
- Selskabet har gennem 2017 investeret betydeligt i udviklingen af De 5 Gaardes markedsposition, ligesom der er afholdt en række engangsomkostninger grundet leverandørskifte på udvalgte produktkategorier, hedder det i en kommentar til regnskabet.
 
Samtidig tog selskabets bruttofortjeneste et styrtdyk fra 3,1 millioner kroner i 2016 til 1,8 millioner kroner i 2017.
 
De 5 Gaarde, der har Prins Joakim blandt ejerne, står blandt andet for produktion af mælk og korn samt kyllingeopdræt.

Danske landmænd har i 25 år hjulpet kolleger i Sydøstasien

Danske landmænd på studietur til Cambodia og Vietnam blev i 1994 starten på en langsigtet hjælp til kollegerne i de krigshærgede lande.

Stadig stort behov for vanding

Behovet for vanding er stadig stort i store dele af Danmark, hvor tørkeindekset målt mandag lå mellem syv og ti.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Driftsleder: Fungerer soen – så fungerer resten

Udfordringerne med tomme søer og gaspustere var store for et år siden på Ødum Engholm ved Hadsten. Et forsøg i besætningen med tang fra de norske fjorde har imidlertid vist sig som problemløser.

Kun de ti procent bedste slagtesvineproducenter lavede overskud i 2018

Kun de cirka ti procent bedste slagtesvineproducenter formåede at lave overskud i deres driftsgren i 2018, viser nye Business Check-tal.

Valggyser i vente for tidligere landboformand

Venstre står til at få tre-fire mandater i Europa-Parlamentet. Den tidligere mangeårige KHL-formand, Asger Christensen, der er EU-kandidat for Venstre, er formentlig lige på vippen til at blive valgt ind.
Side 1 af 1543 (30858 artikler)Prev1234567154115421543Next