bannerPos

Første underskud hos De 5 Gaarde

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
31-05-2018 11:14
For første gang siden dannelsen af De 5 Gaarde i 2001 må selskabet bag de fem herregårde notere sig et underskud. Det er investeringer i fremtiden, der har skylden for de røde tal.
De 5 Gaarde, der er et samarbejde mellem herregårdene Constantinsborg, Frijsenborg, Gyllingnæs, Schackenborg og Wedellsborg, havde et underskud på 428.351 kroner i 2017, skriver Fødevarewatch.
 
Men af beretningen i regnskabet fremgår det, at ledelsen med lensgreve Bendt Wedell i spidsen er tilfredse med regnskabet.
 
- Selskabet har gennem 2017 investeret betydeligt i udviklingen af De 5 Gaardes markedsposition, ligesom der er afholdt en række engangsomkostninger grundet leverandørskifte på udvalgte produktkategorier, hedder det i en kommentar til regnskabet.
 
Samtidig tog selskabets bruttofortjeneste et styrtdyk fra 3,1 millioner kroner i 2016 til 1,8 millioner kroner i 2017.
 
De 5 Gaarde, der har Prins Joakim blandt ejerne, står blandt andet for produktion af mælk og korn samt kyllingeopdræt.

Ekstra penge sat af til at opspore jordforureninger, der truer vandmiljøet

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.
Side 1 af 1851 (37013 artikler)Prev1234567184918501851Next