Gennembrud for eksport af svinekød til Kina
Indenfor få år vil Danmark have en eksport til Kina af skinker og pølser for en kvart milliard kroner om året, skønner Danish Crown.

Tulips fabrik i Svenstrup har længe stået på spring til at producere pølser, salami og pepperoni til det attraktive, kinesiske marked. Her ses repræsentanter fra den kæmpestore supermarkedskæde Lianhua på et tidligere besøg i Svenstrup. Foto: Tulip
De danske svineproducenter har forbedret deres fodfæste på det kæmpestore, kinesiske marked, ved at de kinesiske myndigheder nu efter over ti års forhandlinger har givet tilladelse til import fra Danmark af varmebehandlet svinekød i form af skinker og pølser og konservesvarer i det hele taget.- Alene indenfor pølser og konserves ser vi et potentiale for en eksport fra Danmark på 250 millioner kroner årligt. Det vil tage nogle år at nå derop, men dansk grisekød har allerede en stærk position i Kina, så vi starter bestemt ikke fra nul, siger den administrerende direktør for Tulip Food Company, Kasper Lenbroch, som kalder tilladelsen for et gennembrud for dansk fødevareeksport.For Danish Crown-koncernen betyder åbningen, at der nu bliver mulighed for at komme tættere på både detailhandlen og grossisterne indenfor foodservice, allerede inden Danish Crowns egen fabrik ved Shanghai står færdig i 2019, skriver Tulip i en pressemeddelelse.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her