bannerPos

Det betaler sig at vælge korrekt majssort

16-11-2019 12:11

Sortsvalgmajs.dk beregner økonomien i majssorter på konkret bedrift, ligesom man også kan se sandsynligheden for, at sorterne kan modne i området og resultater fra sortsforsøgene.

Der er mange penge at tjene ved at vælge den majssort, der passer bedst til ens ejendom, og dermed giver den bedste økonomi.

Udgør majs mere end to tredjedele af grovfoderet kan forskellen sagtens være cirka 1000 kr. pr. årsko eller cirka 3000 kr. pr. hektar majs mellem sorterne med højest og lavest værdi.

Beregnet merværdi

Det skriver Seges på Landbrugsinfo og lover, at man med få oplysninger om fodring, ensilagekvalitet og majsdyrkning får beregnet merværdien ved at fodre med de enkelte sorter i forhold til at fodre med målesortblandingen. Bag hver værdi er en optimeret foderplan i NorFor.

Vælg først om det er forsøgene i Nordjylland, Syddanmark eller i hele landet, som du vil basere dit sortsvalg på. Derefter vælger du postdistrikt, normal så- og høstdato og ønsket tørstofprocent. Så får du beregnet sandsynligheden for, at sorterne kan nå at modne i dit område.

Som hovedregel bør du kun vælge majssorter med mindst cirka 80 procent sandsynlighed for at modne. Du kan også se resultater fra sortsforsøgene i det område, du har valgt at basere dit sortsvalg på.

Miljøstyrelsen: Tilladelse skulle aldrig være givet

Gefion kritiserede tidligere på året Miljøstyrelsen for håndteringen af slam-sagen i Karrebæk Fjord. Nu giver Miljøministeren og styrelsen Gefion medhold i, at sagsbehandlingen ikke var korrekt, og at tilladelsen til dumpning ikke skulle have været givet.

Ploeger udstiller selvkørende rive og gyllemaskine i Brørup

Når Brørup Traktor- & Maskincenter mellem jul og nytår afholder deres traditionelle Åbent hus-arrangement, er der mulighed for at se nærmere på hollandske specialmaskiner.

Tican betaler 25 øre ekstra til leverandører

Hvis man leverer grise til Tican, kan man se frem til en ekstra regulering på 25 øre i december måned, oveni den løbende kilobetaling på 80 øre.

Oplev Island i sommerskrud

Det bliver i høj grad natur og kultur, der er i fokus på en syv dage lang rejse til øen højt mod nord i dagene 21.-27. juli 2020.
Side 1 af 1722 (34438 artikler)Prev1234567172017211722Next