bannerPos

Det betaler sig at vælge korrekt majssort

16-11-2019 12:11

Sortsvalgmajs.dk beregner økonomien i majssorter på konkret bedrift, ligesom man også kan se sandsynligheden for, at sorterne kan modne i området og resultater fra sortsforsøgene.

Der er mange penge at tjene ved at vælge den majssort, der passer bedst til ens ejendom, og dermed giver den bedste økonomi.

Udgør majs mere end to tredjedele af grovfoderet kan forskellen sagtens være cirka 1000 kr. pr. årsko eller cirka 3000 kr. pr. hektar majs mellem sorterne med højest og lavest værdi.

Beregnet merværdi

Det skriver Seges på Landbrugsinfo og lover, at man med få oplysninger om fodring, ensilagekvalitet og majsdyrkning får beregnet merværdien ved at fodre med de enkelte sorter i forhold til at fodre med målesortblandingen. Bag hver værdi er en optimeret foderplan i NorFor.

Vælg først om det er forsøgene i Nordjylland, Syddanmark eller i hele landet, som du vil basere dit sortsvalg på. Derefter vælger du postdistrikt, normal så- og høstdato og ønsket tørstofprocent. Så får du beregnet sandsynligheden for, at sorterne kan nå at modne i dit område.

Som hovedregel bør du kun vælge majssorter med mindst cirka 80 procent sandsynlighed for at modne. Du kan også se resultater fra sortsforsøgene i det område, du har valgt at basere dit sortsvalg på.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next