bannerPos

Nye Borgerlige-profil: - Man ”fucker” ikke med vores grundlov

Folketingsmedlem for partiet Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, langede skarpt ud efter både regeringen og statsminister Mette Frederiksen i forbindelse med demonstrationen i Aarhus. Foto: John Ankersen

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
21-11-2020 15:49
Flere folketingspolitikere fra de blå partier på Christiansborg, talte ved demonstrationen i Aarhus. Blandt andre Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige, der ikke lagde fingrene imellem overfor regeringen og statsminister Mette Frederiksen

-  Man ”fucker” ikke med vores grundlov – det er derfor vi står her i dag. Fordi statsministeren vil bilde os ind, at embedsfolk i alle ministerier, at ikke èn af dem fik ideen at sige, at det hér er ulovligt.

Så skarpt lød ordene fra folketingsmedlem for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, der i sin tale ved demonstrationen i Aarhus langede hårde ud efter både regeringen, og især statsminister Mette Frederiksen i forbindelse med håndteringen af beslutningen og forløbet omkring aflivning af mink.

Lars Boje Mathiesen mener at sagen ligeledes har handlet for meget om Christiansborg-politik.

-  Kig ud hér i dag. Det er mennesker, det handler om, lød det fra Lars Boje Mathiesen, der samtidig sendte en bøn i retning partiet Radikale Venstre, om at gøre det rigtige og sige fra overfor regeringen, og vælge det rigtige.

 

Tag ansvar - eller gå af

Samtidig mener han ikke, at politikerne generelt ved, hvad de har med at gøre i relation til landbruget og fødevaresektoren – og egentlig erhvervslivet generelt:

-  Politikerne ville ikke kunne holde to timer med at røgte i landbruget. Problemet med politikere er, at de ikke har bygget noget op – di river kun ned, lød det fra Lars Boje Mathiesen, der understregede hans egen baggrund og opvækst i landbruget.

Og han budskab til regeringen og statsminister Mette Frederiksen er klar:

-  Mit budskab til regeringen er: - Tag ansvar eller gå af!

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next