Nye Borgerlige-profil: - Man ”fucker” ikke med vores grundlov

Flere folketingspolitikere fra de blå partier på Christiansborg, talte ved demonstrationen i Aarhus. Blandt andre Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige, der ikke lagde fingrene imellem overfor regeringen og statsminister Mette Frederiksen

-  Man ”fucker” ikke med vores grundlov – det er derfor vi står her i dag. Fordi statsministeren vil bilde os ind, at embedsfolk i alle ministerier, at ikke èn af dem fik ideen at sige, at det hér er ulovligt.

Så skarpt lød ordene fra folketingsmedlem for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, der i sin tale ved demonstrationen i Aarhus langede hårde ud efter både regeringen, og især statsminister Mette Frederiksen i forbindelse med håndteringen af beslutningen og forløbet omkring aflivning af mink.

Lars Boje Mathiesen mener at sagen ligeledes har handlet for meget om Christiansborg-politik.

-  Kig ud hér i dag. Det er mennesker, det handler om, lød det fra Lars Boje Mathiesen, der samtidig sendte en bøn i retning partiet Radikale Venstre, om at gøre det rigtige og sige fra overfor regeringen, og vælge det rigtige.

 

Tag ansvar - eller gå af

Samtidig mener han ikke, at politikerne generelt ved, hvad de har med at gøre i relation til landbruget og fødevaresektoren – og egentlig erhvervslivet generelt:

-  Politikerne ville ikke kunne holde to timer med at røgte i landbruget. Problemet med politikere er, at de ikke har bygget noget op – di river kun ned, lød det fra Lars Boje Mathiesen, der understregede hans egen baggrund og opvækst i landbruget.

Og han budskab til regeringen og statsminister Mette Frederiksen er klar:

-  Mit budskab til regeringen er: - Tag ansvar eller gå af!

Læs også

Studerende skal booste økologien
Generalforsamling for svineproducenter
Temadag i marken: Hvis du overvejer conservation agriculture
Er den veganske bølge en fare for kødproduktionen?
Efter 10 år har NutriFair fortsat fingeren på pulsen
Må lukke dørene: Endnu en konference bliver offer for corona