Nye Borgerlige-profil: - Man ”fucker” ikke med vores grundlov

Flere folketingspolitikere fra de blå partier på Christiansborg, talte ved demonstrationen i Aarhus. Blandt andre Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige, der ikke lagde fingrene imellem overfor regeringen og statsminister Mette Frederiksen

Folketingsmedlem for partiet Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen,  langede skarpt ud efter både regeringen og statsminister Mette Frederiksen i forbindelse med demonstrationen i Aarhus. Foto: John Ankersen
Folketingsmedlem for partiet Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, langede skarpt ud efter både regeringen og statsminister Mette Frederiksen i forbindelse med demonstrationen i Aarhus. Foto: John Ankersen

-  Man ”fucker” ikke med vores grundlov – det er derfor vi står her i dag. Fordi statsministeren vil bilde os ind, at embedsfolk i alle ministerier, at ikke èn af dem fik ideen at sige, at det hér er ulovligt.

Så skarpt lød ordene fra folketingsmedlem for Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, der i sin tale ved demonstrationen i Aarhus langede hårde ud efter både regeringen, og især statsminister Mette Frederiksen i forbindelse med håndteringen af beslutningen og forløbet omkring aflivning af mink.

Lars Boje Mathiesen mener at sagen ligeledes har handlet for meget om Christiansborg-politik.

-  Kig ud hér i dag. Det er mennesker, det handler om, lød det fra Lars Boje Mathiesen, der samtidig sendte en bøn i retning partiet Radikale Venstre, om at gøre det rigtige og sige fra overfor regeringen, og vælge det rigtige.

 

Tag ansvar - eller gå af

Samtidig mener han ikke, at politikerne generelt ved, hvad de har med at gøre i relation til landbruget og fødevaresektoren – og egentlig erhvervslivet generelt:

-  Politikerne ville ikke kunne holde to timer med at røgte i landbruget. Problemet med politikere er, at de ikke har bygget noget op – di river kun ned, lød det fra Lars Boje Mathiesen, der understregede hans egen baggrund og opvækst i landbruget.

Og han budskab til regeringen og statsminister Mette Frederiksen er klar:

-  Mit budskab til regeringen er: - Tag ansvar eller gå af!

Læs også

Digitalt kursus i FarmTracking
Efter 10 år har NutriFair fortsat fingeren på pulsen
Må lukke dørene: Endnu en konference bliver offer for corona
Efter traktordemonstration: Det stopper ikke hér
Stor opbakning til Aarhus-demonstration