Halmballemøde med fire kandidater: EU-politik er vigtigere end nogensinde

Agri Nord inviterer til halmballemøde 15. maj med spidskandidater til EU-parlamentsvalget

Agri Nord håber, at mange landmænd har lyst til at deltage og engagere sig i EU-debatten på halmballemødet den 15. maj. Arkivfoto: Tenna Bang

For bestyrelsesformand i Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, er der ingen tvivl. Landbruget er en vigtig grundsten i det europæiske samarbejde.

- Modsat hvad mange tror, er Europa ikke selvforsynende med fødevarer. Fødevareproduktion er kritisk infrastruktur, og derfor skal vi passe på landbruget, siger Carl Chr. Pedersen.

Det er i høj grad EU's direktiver, der bestemmer vilkårene for landbruget, om end direktiverne efter Carl Chr. Pedersens vurdering ofte fortolkes strammere i det danske Folketing.

- Mange siger, at EU bestemmer for meget, og at tingene bliver trukket ned over hovedet på os landmænd. Men der sker også mange gode ting i EU-samarbejdet. Jeg kan nævne ophævelsen af forsvarsforbeholdet.

René Lund Hansen

Politikere i Bruxelles og Strasbourg sætter retningen for fremtidens fødevareproduktion, og derfor er det kommende valg til EU-parlamentsvalget 9. juni værd at interessere sig for.

- EU-dagsordenen er vigtigere end nogensinde for landbruget, siger Carl Chr. Pedersen.

Agri Nord inviterer til halmballemøde 15. maj med fire kandidater til EU-valget. Det er Asger Christensen (Venstre), Kristoffer Storm (Danmarksdemokraterne), Jakob Dyrman (V) og Asser Mortensen (Socialdemokratiet).

Anbefaler Asger

Asger Christensen er spidskandidat for Venstre, og han har været en god repræsentant for fødevareerhvervet, mener Carl Chr. Pedersen.

- Vi sætter stor pris på det arbejde, han har udført for dansk landbrug i EU, og vi ser gerne, at han får et nyt mandat, lyder det fra bestyrelsesformanden i Agri Nord.

Halmballemødet holdes hos René Lund Hansen, Næsborg, ved Løgstør.

René Lund Hansen var for nogle år siden vært for et lignende møde. Han mener, det er vigtigt, at Agri Nord som landbrugsforening forholder sig til den politiske virkelighed og holder liv i debatten.

- Mange siger, at EU bestemmer for meget, og at tingene bliver trukket ned over hovedet på os landmænd. Men der sker også mange gode ting i EU-samarbejdet. Jeg kan nævne ophævelsen af forsvarsforbeholdet.

Agri Nord håber, at mange landmænd har lyst til at deltage og engagere sig i debatten på halmballemødet, hvor hovedtemaerne vil være fremtidens landbrugspolitik i EU, grøn omstilling og bæredygtighed samt handelsaftaler og markedsvilkår for danske landbrugsprodukter.

Læs også