Japan er et forholdsvis ualmindeligt rejsemål for danske landmænd.

Men danske landmænd har ofte en særlig interesse i Japan med den betydelige eksport gennem mange årtier især af dansk grisekød og mejeriprodukter. Og de danske fødevarer er meget lovpriste af de mange millioner velhavende japanske forbrugere.

Men hvordan er det egentlig, at japanerne lever? Og hvordan er byer og landskaber i det fjerne land? For ikke at sige deres landbrug, hvorfra de helt åbenlyst ikke er i stand til at forsyne sig selv med kvalitetsfødevarer.

De spørgsmål og mange flere får deltagerne på studieturen fra 21. oktober til 1. november i år svar på i løbet af de 12 dages rundrejse.

Der er nemlig både besøg hos japanske landmænd, besøg i fødevarebutikker i storbyerne og på den danske ambassade i Tokyo samt møde med en repræsentant for afsætning af danske landbrugsvarer i det velhavende land.

Besøg hos japanske landmænd er oplevelsen af nogle af verdens bedst økonomiske forhold og afregning.

Besøg hos japanske landmænd er oplevelsen af nogle af verdens bedst økonomiske forhold og afregning.

Japanske landmænd får høj afregning

På en tidligere studietur besøgte deltagerne en japansk landmandskollega, der havde en bruttoindtjening på 2,7 millioner kroner fra blot 30 hektar med ris.

Udbyttet er cirka seks ton pr. hektar, og ris dyrkes som monokultur år efter år.

Hvordan det foregår, vil deltagerne få en god, praktisk indsigt i.

De japanske mælkeproducenter ligger også ret lunt i svinget med en mælkepris lige på den pæne side af fem kroner pr. liter.

Eller hvad med et slagtedyr, der koster 62.000 kroner? Der er nemlig besøg hos en producent af det berømte og dyre wagyu-kød – ofte kendt som Kobebeef.

Der er rismarker overalt, hvor det er muligt - selv hvor der er et par hundrede kvadratmeter mellem husene inde i byerne.

På studieturen stifter vi således bekendtskab med, hvordan flere forskellige typer landbrug drives i Japan.

Te skal naturligvis opleves serveret på japansk vis.

Te skal naturligvis opleves serveret på japansk vis.

En anderledes kultur

Deltagerne skal selvfølgelig også opleve den helt unikke, japanske kultur, som både er meget traditionel og meget nytænkende.

Japan var det første land i verden, der i 1964 byggede en elektrisk højhastighedstogbane – Shinkansen – som naturligvis skal benyttes til rejsen fra Tokyo forbi Mt. Fuji-bjerget til byerne Kyoto og Hiroshima med mange japanske templer og smukke steder.

Vi ser og hører hemmeligheden bag disse wagyu-stude, der ender som Kobe-beef til skyhøje priser.

Vi ser og hører hemmeligheden bag disse wagyu-stude, der ender som Kobe-beef til skyhøje priser.

Måltiderne er en helt særlig oplevelse

Det japanske køkken er en usædvanlig stor oplevelse, lyder vurderingen fra tidligere Japanrejsende på denne tur. Alle frokoster og middage på turen er derfor spændende måltider på typiske japanske spisesteder med mange småretter af høj standard ledsaget af deres gode øl. Man får også tilbuddet om at prøve at sidde ved lave borde uden stole og lærer at spise med pinde.

Der er indlagt møde på den danske ambassade i Tokyo, hvor ambassadøren her fortæller om afsætning af danske landbrugsprodukter i Japan - her på en tidligere Japanrejse.

Der er indlagt møde på den danske ambassade i Tokyo, hvor ambassadøren her fortæller om afsætning af danske landbrugsprodukter i Japan - her på en tidligere Japanrejse.

Fakta om Japanturen

Rejsen starter og slutter i København med fly til Tokyo og hjemrejse fra Osaka. Der flyves begge veje med Emirates, der har gode flysæder og bedste service.

Prisen inkluderer næsten alt inklusive de spændende japanske måltider.

Sidste frist for tilmelding er 18. juli 2025 på www.rejsogoplev.dk, hvor der også kan læses mere om studieturen.

Studieturen er arrangeret i et samarbejde mellem rejsebureauet rejsogoplev og Effektivt Landbrug.