Stande revet væk til NutriFairs-jubilæumsmesse

I uge 3 til næste år er der to dage, hvor branchen er samlet på ét sted, og det er på NutriFair. Efter en pause i 2021 kan den specialiseret husdyrsmesse mærke savnet fra branchen, og et halvt år inden messen løber af stablen, er langt de fleste stande allerede solgt.

Foreninger og virksomheder skal snart slå til, hvis de ønsker en stand til den specialiseret husdyrsmesse i januar 2022, hvor Messe C igen bliver fyldt med fagfolk fra nær og fjern. Standende til næste års NutriFair, og messens tiårsjubilæet, er allerede et halvt år inden messen næsten udsolgt.

- Vi har nu mere end 190 virksomheder, der allerede har reserveret en stand, og der er kun nogle enkelte stande tilbage i hal A. Hvor mange stande vi præcist har tilbage, afhænger af størrelsen af de stande, der bliver booket, men arealmæssigt har vi kun omtrent 15 procent tilbage, der ikke er solgt endnu, lyder det fra NutriFairs projektleder Ida Brøgger Hahn.

Den foreløbige udstillerliste rummer både gengangere og nye navne indenfor husdyrproduktionen, og Ida Brøgger Hahn ser det som en bekræftelse i, at Covid-19 har lært os, at det forsat er vigtigt, at mødes fysisk.

- Covid-19 har vist os, at der er brug for NutriFair, og at det er ikke alt, der kan løses digitalt.  NutriFair er et sted, hvor vi samler de fagfolk fra husdyrproduktionen, som har lyst til at nørde deres fag. Det er en messe, hvor gæster og udstillere har tid til at fordybe sig i den gode, faglige samtale og det kræver fysisk tilstedeværelse, forklarer projektlederen.

Sparring med specialister

Foreningen Danske Svineproducenter har ligesom mange andre udstillere været en del af NutriFair fra begyndelsen. De mærker tydeligt, at messen er et trækplaster for deres medlemmer.

- NutriFair ligger normalt i umiddelbar forlængelse af vores generalforsamling, og det giver langt større tilslutning til mødet, når der er adgang til messen bagefter, forklarer formand for Danske Svineproducenter Jeppe Bloch Nielsen.

- Sidst, hvor Danske Svineproducenters generalforsamling blev afholdt i forbindelse med messen deltog 225 medlemmer, men i år, hvor generalforsamling blev rykket til juni, fald antallet af deltagere med over 20 procent, påpeger formanden.

Personligt er formanden stor tilhænger af messen, fordi den samler faglig ekspertise fra hele branchen, både ved standene og mellem deltagerne.

- Det er landbrugsejerne selv, som deltager. Det, som jeg virkelig godt kan lide ved NutriFair, er, at der ikke er udenomsstøj. Går man med overvejelser om nye investeringer til stalden for eksempel, så kan man se produkterne, have dem i hænderne og få en god snak om det, du ønsker at købe, slutter Jeppe Bloch Nielsen.

Faglig fordybelse

- Messens deltagere er hovedsageligt driftsledere og beslutningstagere inden for husdyrproduktion. Det giver mulighed for en helt særlig videndeling, forklarer projektleder Ida Brøgger Hahn.

- Deltagerne skal gerne gå herfra med inspiration til udvikling af deres bedrifter og et styrket netværk. NutriFair har ti års erfaring med at skabe et særligt rum for samtaler, fordybelse og sparring mellem fagfolk, og netop det rum vil vores udstillere og besøgende også kunne opleve til NutriFair i januar 2022, slutter hun.

Læs også