bannerPos

80 til halmmøde i Heden

Halmmødet hos Heden Maskinforretning foregik blandt MF-nyheder til den kommende høst, blandt andet den nye Ideal-mejetærsker og 2370 UHD-presseren.

Redaktionen

25-06-2019 17:22

Flere end 80 – både landmænd og andre interesserede – deltog i det møde, som Danske Halmleverandører i torsdags afholdt hos Heden Maskinforretning på Midtfyn.

Formålet med mødet var dels at orientere om de mange nye muligheder for udnyttelse af halm som miljø- og klimavenlig råvare til blandt andet biomaterialer og energi. Og dels at sikre forståelse for betydningen, for den enkelte halmleverandør, af det arbejde, den landsdækkende forening Danske Halmleverandører laver, og samtidig få endnu flere til at blive medlem.

- Det var et rigtig positivt møde med mange gode indlæg og en god debat, siger Danske Halmleverandørers formand, Hans Stougaard, Flemløse, som håber, at der blandt de mange tilstedeværende var flere, som kunne have lyst til at være medlemmer af leverandørforeningen.   

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next