Kvægfolk fejrer jubelår

Kvægbrugets top deltager som vanligt i årsmødet i Fynsk Kvæg, som afvikles torsdag den 1. december i Vissenbjerg.

Et jubelår. Sådan betegner formanden for Fynsk Kvæg den nuværende situation for kvægsektoren forud for årsmødet torsdag den 1. december.

- Vi glæder os over de rekordhøje afregningspriser, vi lige nu får for mælken og oksekødet. Det er historisk, og det skal vi have lov at fejre, understreger formand og mælkeproducent Peter Høj, Ny Stenderup.

Formanden ser derfor muligheden for kvægbrugerne at refinansiere lån og investere for at fremsikre bedriften, måske som en forberedelse til et kommende generationsskifte.

- Mange ting er nemmere i en gunstig økonomisk situation, hvor kreditværdigheden er forbedret, påpeger han, men ser samtidig ind i kommende udfordringer, her hvor der både i 2024 og 2030 sker en række opstramninger af reglerne for hold af kvæg.

Både den økonomiske situation og de kommende krav til staldindretninger vil formanden for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Christian Lund, og sektordirektør Ida Storm komme ind på, når de indleder det fynske kvægårsmøde.

Både politiske og faglige input

Peter Høj håber, at de fynske kvægbrugere, deres ansatte og andre med tilknytning til det fynske kvægbrug møder talrigt op til mødet, der sædvanen tro afholdes hos Velas i Vissenbjerg, med start klokken 09.15.

- Det bliver en dag, hvor der både kan hentes viden om den politiske dagsorden for kvægbruget og faglige input, understreger han.

Således vil der både være indlæg fra RYK og fra kvægrådgivere, inden formiddagen afrundes med middag i kantinen i rådgivningscentret.

Kvægårsmødet er sædvanen tro gratis for alle.

Læs også