Få sydfynske tips og tricks til sæsonen med tomater

Du har mulighed for at høre alt om dyrkning af tomater, når Haveselskabet afd. Svendborg inviterer hjem til Yen Frydensberg Egebak, der vil give inspiration til sæsonen.

Tirsdag den 16. maj klokken 18.30-20.30 er der mulighed for at komme med Haveselskabet afd. Svendborg på besøg hos Yen Frydensberg Egebak på gården Abild på Gudme Kohavevej i Gudme.

I to drivhuse og en 100 kvadratmeter stor væksttunnel dyrker Yen Frydensberg Egebak hvert år over 50 forskellige og farvestrålende varianter af tomater. Hver variant omhyggeligt udvalgt efter særegne kvaliteter fra smag, sundhed og tidlighed til form og farver.

Tips og tricks

Yen Frydensberg Egebak vil komme rundt om emner som jordforbedring inden plantning, gødning i hele vækstsæsonen, vanding, beskæring, hvilke tomater kan hvad? (typer og varianter), sygdomme og skadedyr, optimalt høsttidspunkt og forlængelse af vækstsæson.

Den sydfynske tomatavler vil også dele tips og tricks til, hvordan du undgår langbenede planter, der først sætter tomater når stammen er en halv meter lang, og hvordan man får flere tomater på tættere klaser.

For begyndere og garvede

Efter denne aften vil du gå hjem og kunne få det absolut meste ud af de tomatplanter, du har valgt at dyrke i dit drivhus, din balkon eller din have, lyder det i omtalen på Haveselskabets hjemmeside, hvor det endvidere oplyses, at såvel begyndere som garvede tomatdyrkere, vil komme hjem med ny inspiration til den kommende tomatsæson.

Der vil være mulighed for at købe planter af udvalgte tomatvarianter, som Yen selv dyrker på gården »Abild«.

Der er begrænset deltagerantal og tilmelding til arrangementet skal ske senest den 11. maj.

Du kan i øvrigt følge Frydensberg Egebak på www.instagram.com/apple_acres_dk

Læs også