Sidste år blev Åbent Landbrug besøgt af omkring 100.000 mennesker. Igen i år slår landmænd landet over dørene op til deres bedrifter og inviterer indenfor.
På Djursland har tre gårde valgt at sige »ja tak« til besøg.
Et af stederne er Møllerup Gods, som ligger på Møllerupvej 24 ved Rønde. Her bor Anne Sophie og Stig Gamborg, som sammen har fire voksne børn. De overtog Møllerup Gods i 2002 efter Anne Sophies forældre. Anne Sophies mor bor stadig på godset, hvor de har otte ansatte, der beskæftiger sig med landbrug, skovbrug, jagt, hestepension, udlejning af ejendomme og events. De nuværende bygninger er fra 1700-tallet og vedligeholdes løbende. 
På godset drives 500 hektar jord med rødsvingel, hvede, byg, raps og hamp, som anvendes til fødevarer, isolering og hudplejeprodukter. 
- Vi arbejder meget med biodiversitet i vores forvaltning af landbruget og den tilhørende natur. Vi og vores ansatte glæder os til at vise godset til Åbent Landbrug og ønsker jer en god dag, lyder det fra Anne Sophie og Stig Gamborg.

Velkommen hos familien Pedersen

På Jordemodervej 10 i Ørum Djurs byder familien Pedersen velkommen på gården, som de har haft siden 1993. De driver landbruget med 140 malkekøer og opdræt, og dyrker 175 hektar jord med foderafgrøder og korn, som de sælger.
De har tre voksne børn, som hjælper til efter behov. Derudover har de noget hjælp nogle timer om dagen. Køerne på ejendommen malkes af to malkerobotter. De giver tilsammen 4.500 liter mælk om dagen, som hentes af Arla og forarbejdes til Mozzarella på mejeriet i Rødkærsbro. 

- Vi holder af arbejdet i og med naturen og er stolte af at producere gode fødevarer - det er en livsstil og et familieværk at drive vores landbrug, fortæller familien Pedersen.

Velkommen på Krogsagergård

På Krogsagergård, som ligger på Krogsagervej 1 i Randers bor Lene og Lars Jørgensen. De har fire børn, hvoraf de to bor hjemme. De har boet på Krogsagergård siden 1996, og deres landbrug er et familieprojekt, hvor hele familien deltager. 
Familien har 70 økologiske køer, som bliver malket af en robot. Køerne giver tilsammen 2.000 liter mælk pr. dag. Hver anden dag hentes mælken af Arla og køres til mejeriet, hvor den laves til økologiske mælkeprodukter. 
På Krogsagergård drives 144 hektar, hvor en del er til afgræsning og til ensilage til køer og kalve. Resten anvendes til rug og havre, som de sælger. De har også en slagtekalveproduktion på cirka 40 tyrekalve om året. De leveres til Friland i Ålborg, der laver økologiske oksekødsprodukter. 
- Vi trives med at være landmænd og ser det som et familieprojekt - det giver sammenhold i hverdagen, siger Lene og Lars.