Arrangementer: Borgeby Fältdagar nu med vildtskader

Den svenske landbrugsmesse, Borgeby Fältdagar, får på sine næste udstillingsdage den 24-25 juni 2020 et helt nyt udstillingsområde for vildtskader.

Vildtskader kan ofte være en større økonomisk udgift end svampeangreb, påpeger arrangørerne. Så nu får gæsterne et område med et levende diskussionsforum og håndfaste tips om blandt andet erstatningsspørgsmål, jagt, samarbejde og forebyggelse, lover de.

- Med vores nye vildtområde vil vi løfte et emne, som diskuteres flittigt blandt landbrugere i hele Sverige og i store dele af Skandinavien, siger Caroline Andersson fra Borgeby Fältdagar.

Borgeby Fältdagar plejer at have omkring 450 udstillere og 20.000 gæster.

Hold fokus på fremstillingsprisen

Landbo Limfjord opfordrer svineproducenterne til at holde fokus på fremstillingsprisen, også selv om 2019 har været et markant godt år for dem, og at de gode tider ser ud til at fortsætte ind i 2020.

- Selvom afregningsprisen er spændende at forholde sig til, er det dog spændet mellem fremstillingsprisen og salgsprisen, der giver fortjenesten. Derfor er fremstillingsprisen fortsat vigtig, da det er det parameter, den enkelte selv har indflydelse på.

- Kan vi skære noget fra, få bedre overblik og være på forkant på mange områder – vil det bidrage til en bedre totaløkonomi, siger leder af økonomirådgivningen hos Landbo Limfjord, Flemming Pedersen.

Likviditeten er fortsat et væsentligt område. Og når der tjenes penge, er der mulighed for selv at opbygge likviditetsreserve. Det er altid lettere at komme igennem en periode med lave priser, når der er egne reserver at tære på, påpeger han.

Landbo Limfjord holder økonomimøder for medlemmerne den 21. og 22. januar på henholdsvis Morsø Landbrugsskole og Landbo Limfjord i Skive.

Læs også